10 Ekim 2015 Cumartesi

Pardon birileri tesadüf mü dedi?


Pardon birileri tesadüf mü dedi?
İnsanı tüm hücrelerine kadar mükemmel bir şekilde yaratan Allah'tır.

Gece gündüz çocuklarımıza ortaokullarda, liselerde, üniversitelerde evrim teorisini anlatıp dursunlar bakalım. Körpe beyinlere “siz maymundan geldiniz, sizin atanız mikrop, sonra mikrop solucana dönüştü,  solucan da kurbağaya dönüştü, kurbağa da primata dönüştü, primat da maymuna dönüştü, maymun da insana dönüştü” diyerek anlatın bakalım. Böylece dinsiz, Allah’ı tanımayan, öldüğünde toprağa girip çürüyeceğine inanan nesiller yetiştirin.
Çamurlu sudan insan olur mu? Filler, zürafalar, kuşlar, leylekler, zeytinler, portakal ağaçları, domates, biber; "Hepsitesadüfen çamurlu sulardan oldu." diyorlar. O zaman varilin içerisine bütün kimyasal maddeleri dolduralım, istediğiniz her şeyi yapalım. Babadan oğula milyonlarca yıl beklesin insanlar başında. O varillerden ne zürafa çıkar, ne insan çıkar, ne domates, ne biber, ne üzüm; hiçbir şey çıkmaz. 
Allah güzel bir yaratılışla insanı yaratacak, beş duyu verecek; sen de çıkıp diyeceksin ki “Çamurlu sulardan tesadüfen oldun, mikroptan oluştun sen. Allah yok” diyeceksin. Bu kadar meyveyi, bu kadar sebzeyi, hayvanları, bitkiler ve insanı yaratan Allah’ı kökten inkâr edeceksin ve bunu güya bilim adına yapacaksın.
Kendi zayıf aklıyla Allah’ı inkâr eden ve körü körüne evrime ve tesadüflere inanan insan aslında çok büyük bir nankörlük içinde. Daha kendi bedeninden habersiz. Nasıl bir vücudun içinde yaşadığını tüm detaylarıyla bilmekten bile acizken kendisini bu kadar akıllı görmesi ve kibirlenmesi de çok manidar.
Bakın, hepimizin sahip olduğu bedene Allah tam 100 trilyon hücre koymuş. Her dakika bunlardan 300 milyonu ölüyor. Eğer sürekli olarak hücreler yenilenmeselerdi, bütün hücreler 330 gün içinde ölecekti. Su, vücudun %69’unu teşkil eder. Normal bir insanda yaklaşık 47 litre su vardır. Teneffüs, terleme ve boşaltım ile her gün 2.4 litre su kaybedilir. Su, vücuttaki çoğu dokunun %20 ile %80’ini, beyin dokusunun ise %85’ini oluşturur. Eğer 73 kilogramlık bir insanın vücudundaki suyun tamamı çıkarılacak olsaydı, geriye sadece 29 kilogramlık bir vücut kalacaktı. Su dışında vücutta birçok madde daha mevcuttur, Normal bir vücutta, küçük bir sundurmayı yıkayacak kadar sönmüş kireç 7 büyük sabun kalıbı yapacak kadar yağ, orta boy bir kavanozu dolduracak kadar şeker 6 tuzluğu dolduracak kadar tuz 9 bin kurşun kalem yapacak kadar karbon (13 kg) 2 bin 2 yüz tane kibrit yapacak kadar fosfor 25 milimetrelik bir çivi yapacak kadar demir bir kaşık sülfür 30 gram diğer metaller bulunuyor. İnsanın bütün iç organları, beyni, sinirleri insanın hiçbir müdahalesi olmadan mükemmel bir şekilde çalışıyor. Vücuduna bir mikrop girdiğinde yine savunma sistemi mükemmel bir şekilde insanın vücudunu koruyor. Peki insanın vücuduna bu muhteşem, mikropları tanıyıp sürekli taktik değiştiren savunma sistemini koyan kim?
Şu anda milyonlarca insan bütün bu mucizelerin içinde Allah’ı toptan inkâr ediyorlar. Bilim Allah’ın olağanüstü sanatını tek tek ortaya çıkarıyor, onlar ise ısrarla direniyorlar.
Vicdanları kabul ettiği halde, zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkâr ettiler. Artık sen, bozguncuların nasıl bir sona uğratıldıklarına bir bak. (Neml Suresi, 14)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder