11 Ekim 2015 Pazar

Hz. Mehdi ile ilgili yazı yazan Ahmet Balcı’ya cevap veriyorum


Hz. Mehdi ile ilgili yazı yazan Ahmet Balcı’ya cevap veriyorum
Hz. Mehdi ahir zamanın en mübarek şahsıdır, bu yüzyılda Allah'ın izniyle kendisini göreceğiz.

Geçtiğimiz gün “Hz. Mehdi’nin bir çıkış alameti daha gerçekleşti: Güneşte beliren yüz şekli!” isimli bir yazı yazdım. Ve yazımda peygamberimizin Hz. Mehdi’nin çıkış alameti olarak bildirdiği bir hadisin nasıl mucizevi bir şekilde gerçekleştiğini bilimsel kanıtlarla birlikte anlattım. Nasa tarafından yapılan bilimsel açıklamaları da ekleyerek tam peygamberimizin tarif ettiği şekilde güneşte bir alamet gerçekleştiğini açıkladım.
Benim bu yazımın üzerine blog yazarlarımızdan Ahmet Balcı “Mars’ta tuzlu suyun bulunması Hz. Mehdi’nin zuhuruna işaret” diyerek bir blog yazmış ve kendince dalga geçmiş. Aslında bu yazıya hemen aynı gün cevap niteliğinde bu yazımı yazacaktım, fakat işlerimden dolayı ancak fırsat bulabiliyorum.
Daha önce de yazılarımda belirtmiştim, Ahmet Balcı kardeşimiz okumamış olabilir, ya da bilmiyor olabilir. Dini konular alaya alınacak, şaka yapılacak konular değildir. Allah Kuran’da dini konularda alay edenlerin, elçileri yalanlayanların çok büyük günah yüklendiklerini ve bu tavırlarının karşılığını alacaklarını çok net bildirir:
Gerçekten yalanladılar; fakat, alay konusu yaptıkları şeyin haberi kendilerine pek yakında gelecektir. (Şuara Suresi, 6)
Sonra kötülük yapanların uğradıkları son, Allah'ın ayetlerini yalanlamaları ve alay konusu edinmeleri dolayısıyla çok kötü oldu. (Rum Suresi, 10)
Kazandıkları kötülükler, kendileri için açığa çıkmıştır ve alay konusu edindikleri şey de kendilerini çepeçevre kuşatmıştır. (Zümer Suresi, 48)
Hz. Mehdi tüm Müslüman âlemi tarafından yüzyıllardır beklenen çok mübarek bir şahıstır. Peygamberimiz bu zamanın en kıymetli insanını yüzlerce hadisle övmüş ve onunla ilgili birçok detayla Müslümanları müjdelemiştir. Müslümanların ve peygamberimizin bu kadar değer verip yücelttikleri bir insan hakkında şaka yapmak hiçbir şekilde saygıya uygun değildir. Şaka yapılacak yüzlerce konu var, bunların yerine dini konuları seçmek bunu yapan kişiyi çok ciddi sorumluluk altına alır. Ayrıca yine peygamberimizin övdüğü mübarek bir insan hakkında böyle alaycı yorumlar yapmak peygamberimize de saygısızlıktır. Peygamberimizi seven bir insan asla böyle bir tavırda bulunmamalıdır.
Bu arada şunu da belirtmekte fayda var. Nostradamus'un kehanetlerinden herkes müthiş heyecanlanıyor, hiç durmadan dilden dile anlatılıyor ve nesilden nesile aktarılıyor. Bu arada peygamberimizin yüzlerce hadisi arka arkaya gerçekleşiyor ama kimseden ses seda çıkmıyor. Müslüman alemi bu konuda akıl gösterip bu hadislerin gerçekleştiğini dünyaya anlatmıyorlar ve insanlardan özenle gizliyorlar. Çünkü samimi olmayan Müslümanlar Hz. Mehdi geldiğinde herşeylerini bırakıp (ticaretlerini, menfaatlerini) Hz. Mehdi'ye tabi olmak durumunda kalacaklarını biliyorlar ve bu da tabii işlerine gelmiyor. 
Sonuç olarak Hz. Mehdi hakkında ya da peygamberimizin söylediği hadisler hakkında alaycı yorumlar yapmak kişinin yalnızca kendisine zarar verir. Hiçbir alaycı ifade, şaka veya incitici bir söz ne Hz. Mehdi’ye ne de peygamberimize zarar veremez. Peygamberimiz Hz. Mehdi için zamanın “en hayırlısı” der, tüm peygamberlerin özelliklerini üzerinde topladığı için bu mübarek insanı çok över:
İbn-i Cerir, Tehzib-il Asar'da şöyle tahric etti:  Muhammed ümmetinin en hayırlısı ve sizin zorlukları gideren veliniz olan kimseye katılın.. O Mehdi'dir.  (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 57)
Hz. Mehdi tüm dünyanın kurtarıcısı olarak ahir zamanda dünyaya gelecektir. Ahir zamanın ne kadar zorlu bir dönem olduğu düşünüldüğünde gelecek kişinin asaleti, güzel ahlakı, cesareti, gücü, kuvveti ve ilmi tahayyül edilebilir. Peygamberimizin hadislerine göre Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhuruna az bir vakit kaldı.
Allah nasip ederse Ahmet Balcı kardeşimiz de Hz. Mehdi’yi görecek, insanların nasıl büyük bir sevgiyle, coşkuyla onun çevresinde toplandığına şahit olacak. Nasıl İslam’ı son kez dünyaya hâkim ettiğine şahit olacak. Dolayısıyla benim yazılarımda bildirdiğim bütün hadislerin de gerçek olduğunu ve arka arkaya gerçekleştiğini kendi gözleriyle görecek. İşte o zaman samimi bir kalple Hz. Mehdi’nin yanında olmak var, bir de alay ettiği için mahcup olmak var… O yüzden Ahmet Balcı kardeşimizden ricam bu üslubunu düzeltsin ve Müslümanları rencide edecek alaycı ifadeler kullanmasın derim.

1 yorum: