10 Ekim 2015 Cumartesi

Şuurun açılması için Allah’ın daha ne kadar bela vermesi gerekiyor?


Şuurun açılması için Allah’ın daha ne kadar bela vermesi gerekiyor?
Mehdiyetin zuhuru çok yakın, tüm samimi Müslümanların kalbi çok rahat olsun...

Olur olmaz kavgalarla birbirlerini yiyen, şirk içinde Kur'an’ı tamamen terk eden, mezhep kavgalarına düşüp birbirini kılıçtan geçiren, Müslüman çocukları, kadınları yurtlarından sürüp onların şehit düşüşünü sakince seyreden bir İslam âlemi ile karşı karşıyayız.İslam Birliği’ne ne gerek var ki, bizi yiyoruz, içiyoruz, İslam âlemi saygın yine” diyen hocalar her gün televizyonlarda konuşuyor. Şuurlar tamamen kapalı, yaşanan büyük zulmün farkında olan yok.
Allah Müslümanlara birlik olmazsanız dünyada büyük bir fitne ve bozgunculuk çıkar demiyor mu ayetinde:
İnkâr edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi/73)
Neden Müslüman âleminden tek bir kişi bile çıkıp “Müslümanlar birlik olalım, gelin birleşelim, akan kanı durduralım” demiyor, diyemiyor. Neden Kur'an’dan bu kadar uzak, nefret dolu, sevgisiz, acımasız bir hayatı seçiyorlar. Neden batının karşısında ezik bir şekilde diz çöküyorlar? Eğer siz birleşmeyip bu kadar güçsüz olursanız batı sizi tabii ki ezip geçer. Onlar Müslümanları adamdan bile saymıyorlar. Ölen bir Müslüman’ın onlar için hayvan kadar bir değeri bile yok! O yüzden bu büyük zulme dünyadan çıt bile çıkmıyor. Artık ölen zavallı çocukların cansız bedenleri karaya vuruyor, her gün yüzlerce masum insan ölüyor, daha Müslüman âlemi akıllanmak için başına ne tür bela gelmesini bekliyor?
Savaştan kaçarken denizde boğulan, hunharca katledilen çocukların, tecavüze uğrayan kadınların, yurtlarından kaçarken şehit düşen zavallıların görüntülerini sadece batı sessizce seyretmiyor, Müslüman ülkeler de hiç sesini çıkarmadan seyrediyor. Onlar da Müslümanlara karşı düşmanca davranıp yardım eli uzatmıyor. Peki bu şekilde yaparak zulme ortak olmuyorlar mı, Allah bu yaptıklarının karşılığını ahirette onlara vermeyecek mi? Bu vicdansızlıklarından hesap vermeden kurtulacaklarını mı sanıyorlar?
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bizeKatından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)
Bütün bu Ortadoğu’da yaşanan savaşlara, yıllardır acımasızca dökülen kana baktığımızda hepsinin batıni bir anlamı var, hikmeti var. Müslümanların birlik olmaması, bu dönemde birbirlerine düşecekleri, yaşanan bütün bu sıkıntılar, zorluklar birer ahir zaman alametidir. Bütün bu zulmü durduracak tek kişi Hz. Mehdi’dir. Hz. Mehdi’de Müslümanlar “Ne olur, gel bizi bu zulümden kurtar” demedikçe zuhur etmiyor. Bu gerçeği peygamberimiz hadisinde şöyle bildiriyor:
Dedi ki:“Kaim, insanlar arasında büyük bir dehşet, depremler, fitneler, belalar, afetler, Araplar arasında korkunç cinayetler, insanlar arasında büyük anlaşmazlıklar, dinde ayrılıklar ve insanların diğer insanlardan gördükleri zulum ve birbirlerini yok etme isteğinden dolayı sabaha ya da akşama ölmek isteyeceği kadar kötü bir hayat sürmesi dışında ortaya çıkmayacaktır…Kaim’in çıkış zamanında yaşayıp da onun yardımcılarından olan (…) kişi ne kadar kutlu bir kişidir.”(Gaybet Numani)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder