10 Ekim 2015 Cumartesi

Tüm hayatını Allah yoluna adayabilir misin?


Tüm hayatını Allah yoluna adayabilir misin?
Allah tarafından özel seçilmiş insanlar Hz. Mehdi'ye talebe oluyor, Kefh ehli gibi...

Tüm gençliğini Allah yoluna adayabilir misin? Daha genç yaşta, üstelik her türlü imkanın varken, tüm imkanlarını Allah yolunda harcayıp İslam’ı tüm dünyaya hakim etme uğruna bir dava adamı olabilir misin? Bunun için gece gündüz demeden, yaz, kış demeden, tatil demeden, haftasonu demeden her gün tebliğ yapabilir misin? Bütün bunları yaparken insanlardan tepki görmeyi, ölüm tehdidi almayı, dışlanmayı göze alabilir misin? Dindar olduğun için ailenin, dostlarının ve akrabalarının sana sırt çevirmesini göze alabilir misin?
Senin yapamadığın bunca gayreti, çabayı, fedakarlığı tüm insanların tepkisini göze alarak tam 313Mehdi talebesi yapıyor işte. Bu yüzden peygamberimiz Mehdi talebelerini övüyor, bu yüzden peygamberimizin yanındaki sahabeler Mehdi talebelerine özeniyor. Ahir zaman çok zorlu bir dönem. İnsanlar dinden iyice uzaklaşmış, Deccal insanları saptırmış, milyonlarca insan düya hayatına iyice dalmış. İşte Mehdi talebeleri böyle zorlu bir ortamda eski hayatlarını geride bırakıpHz. Mehdi’ye tabi oluyorlar. Ellerinde her türlü imkan olmasına rağmen dünyanın eğlencesine, oyalamasına dalmıyorlar. Bakın peygamberimiz Hz. Mehdi talebeleri hakkında nasıl detaylar veriyor:
“Kaim (Hz. Mehdi) a.s’ın ASHABI GENÇTİR VE İÇLERİNDE YAŞLI YOKTUR. Ancak gözdeki sürme veya azıktaki tuz kadardırlar ve azıktaki en az şey tuzdur.”(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s.374)
Hz. Mehdi (a.s.)’ın yardımcılarının, ALLAH HAKKINDA ZERRE KADAR ŞÜPHELERİ OLMAYACAK ve Allah’ı nasıl tanımak gerekirse, o şekilde tanıyacaklar.” (El-Beyan Fi-Akbarı Hz. Mehdi Ahir Zaman, bölüm: 5; Mikyal el-Mekarim, cilt:1, sayfa:65
“Buyurdu ki: “Onları yeryüzünün kenarlarında ara. Onların yaşantıları sadedir, evleri sırtlarındadır, eğer hazır olsalar tanınmazlar, eğer KAYBOLSALAR ARANMAZLAR, HASTA OLSALAR KİMSE ONLARIN ZİYARETİNE GELMEZ, eğer evlenmek isteseler kimse onlara gelmez, eğer ÖLSELER CENAZELERİNE KİMSE KATILMAZ. Onlar mallarını aralarında eşit olarak paylaşırlar ve birbirlerini kabirlerinde ziyaret ederler, ayrı şehirlerde olsalar dahi istekleri hep aynıdır.” (Gaybet-i Numani, sf. 239) 
“Onları görüyor gibiyim.” Hadis. “Aynı renk, aynı boy, yüzleri aynı, elbiseleri de aynı olarak, Hz. Mehdi (a.s.)’a biat ederler.” Talebeleri baktın mı birbirlerine çok benziyorlar. Genel olarak hep böyle kaliteli, seçkin, “birbirine benzeyen gençlerden oluşacak” diyor Peygamberimiz. 
“Bunlar DÜNYANIN DOĞUSUNU VE BATISINI FETHEDECEK OLAN ahir zamandaki Hz. Mehdi’nin arkadaşlarıdır.”(Şii Kuran Tefsircilerine Göre Kuran’da Mehdi, Ansariyan Yayınları, İran, sf:75)
Hz. Ali (a.s) şöyle buyurur: “...Allah Hz. Mehdi (a.s.)’ın yardımcılarını korur, onlara nişane ve alametlerle yardımcı olur ve ONLARI YERYÜZÜNÜN TÜM İNSANLARINA GALİP KILAR. Böylece insanlar ister istemez hak dine gireceklerdir.”
Hz. Mehdi (a.s.)’ın yardımcıları ASİL VE EĞİTİMLİ OLACAKLAR. (El-Melahim ve el Fitan, sayfa:205)
“Doğu tarafından gelen ve DEHA SAHİBLERİ (ÇOK AKILLI, ÇOK ZEKİ VE ANLAYIŞLI, GENİŞ FİKİRLİ) OLDUKLARI HALDE, KIYAFETLERİNE İNSANLARIN TAACCÜB ETTİKLERİ (hayranlıkla baktıkları) kimselerin zuhur ettiğini işittiğinizde, işte o zaman muhakkak kıyametin gölgesi üzerinize düşmüştür.”(Naim bin Hammad Kitab-ul Fiten-121)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder