3 Ağustos 2013 Cumartesi

Bir Kuran mucizesi: Kalp masajı

Bir Kuran mucizesi: Kalp masajı
Siz, insanlara iyiliği emrederken, kendinizi unutuyor musunuz? ...(Bakara Suresi 44)

Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu ispatlayan pek çok mucizevi özelliği var. Kuran’da yer alan bilimsel bilgilerde, geçmişle ilgili verilen haberlerde, matematiksel şifrelemelerde, o dönemde hiçbir insan tarafından bilinmeyecek gerçekler ayetlerle haber verilmiştir. Kuran hepimize indirilmiş hak kitaptır. Dolayısıyla ben her Müslüman’ın Kuran mucizelerini çok iyi bilmesi ve kavraması ve ne kadar mükemmel bir kitaba sahip olduğunu anlaması taraftarıyım. Bu yüzden sizlerle elimden geldiğince Kuran’ın tüm mucizelerini paylaşmak istiyorum. 
Kuran’da kalp masajına nasıl işaret ediliyor? 
Hani siz bir kişiyi öldürmüştünüz ve bu konuda birbirinize düşmüştünüz. Oysa Allah, gizlediklerinizi açığa çıkaracaktı. Bunun için de: "Ona (cesede, kestiğiniz ineğin) bir parçasıyla vurun" demiştik. Böylece, Allah ölüleri diriltir ve size ayetlerini gösterir; ki akıllanasınız. (Bakara Suresi, 72-73) 
Yukarıdaki ayette "bir parçasıyla" olarak çevrilen Arapça "biba’diha" ifadesinin anlamları arasında "birisi, birileri" kelimeleri de bulunmaktadır. Bu anlamları göz önüne alındığında, göğüse üstten vurulduğunda, kalbin yeniden çalışması mümkün olabileceğinden, ayette kalp masajı yapılmasına işaret ediliyor olabilir. Tabii en doğrusunu Allah bilir. 
Bilindiği gibi kalp masajı yapılan kişi adeta ölü gibidir. Şuuru kaybolmuş, solunum ve kalp atımı durmuştur. Günümüzde kalbi duran bir kişiye kalp masajı uygulanarak, kişinin kalbinin atması ve hayati fonksiyonlarının devamı sağlanmaktadır. Kalp masajında göğüs kafesine belli aralıklarla baskı uygulanmakta ve kalbin kan pompalaması için ritmik kasılması yeniden başlatılmaktadır. 
Bu bakımdan ayette ölü bir bedene vurularak, yeniden canlanmasının sağlanması, ayetin kalp masajı yöntemine işaret olabileceğini düşündürmektedir. Kuran, herşeyi yoktan var eden, ilmiyle tüm varlıkları kuşatan ve zamandan münezzeh olan Yüce Allah'ın sözüdür. Bu nedenle Kuran'ın içinde yer alan her ayet, Yüce Rabbimiz'in hikmetle vahyettiği bilgileri içerir. Allah bir ayetinde, Kuran'la ilgili olarak, "... Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok çelişkiler bulacaklardı" (Nisa Suresi, 82) buyurmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder