16 Ağustos 2013 Cuma

Hz. Mehdi ahir zamanda insanlara kendi mekânından televizyonlardan ve radyolardan seslenecek

Hz. Mehdi ahir zamanda insanlara kendi mekânından televizyonlardan ve radyolardan seslenecek
Hz. Mehdiye karşı insanların içinde çok coşkulu bir sevgi oluşacak.

Hz. Mehdi ahir zamanda herkesi Kuran’la eğitecek, onlara Kuran’dan ders yapacaktır. Hz. Mehdi’nin tüm dünya insanlarına gönderilmiş olan bir elçi olduğunu düşünürsek Hz. Mehdi’nin milyonlarca insana televizyon ve radyoaracılığıyla ulaşacağını ve teknolojik aletlerle ders yapacağını anlıyoruz. Peygamberimizin hadislerde bu kadar detay bildirmesi son derece şaşırtıcıdır. Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin evinde otururken ders yapacağına ve tüm dünyadaki insanların kendisini göreceğine kadar çok fazla detay vermiştir: 
Kaim (Hz. Mehdi (as)) çıktığında, insanların imamlarıyla aralarında bir postacı olmayacak. O (HZ. MEHDİ (AS)) ONLARA (DÜNYAYA) KENDİ MEKANINDAN SESLENECEK, ONLAR DA KONUŞMASINI DİNLEYECEK, HATTA ONU GÖRECEKLER. 
Bir başka hadiste de peygamberimiz Hz. Mehdi’yi sevenlerin dünyanın çeşitli yerlerinden onun televizyondan ve radyodan yaptığı konuşmaları işiteceklerini ve çok hızlı araçlarla (uçak) onun yanına geleceklerini bildirmiştir: 
İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: (Hz. Mehdi (a.s.)) Rükn ve Makam arasında durur, yüksek sesle şöyle seslenir: “Ey benim temsilcilerim, özel dostlarım, ey BEN ZUHUR ETMEDEN ALLAH’IN BANA YARDIM ETMESİ İÇİN YERYÜZÜNDE HAZIRLADIĞI KİMSELER, itaat ederek bana gelin.” Onlar YERYÜZÜNÜN DOĞU VEYA BATISINDA MİHRAP VEYA YATAKLARINDA OLDUĞU HALDE İMAM MEHDİ (A.S.)’NİN SESİNİ İŞİTİRLER.Bu bir tek ses onların HEPSİNİN KULAĞINA GİDER VE HEPSİ ONA DOĞRU HAREKET EDERLER. ÇOK GEÇMEDEN GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR HEPSİ HUZURUNA VARIRLAR. Bu (azametli toplantı) Rükn ve Makam arasında (güneş doğmadan önce) gerçekleşecektir.” 
Kaynaklar: 
1. (Müntekab-ül Ezhar, s. 483) 
2. Bihar-ül Envar, C. 53, S. 7 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder