3 Ağustos 2013 Cumartesi

Yaratılışçılar Fransa’da “Evrim Teorisi’nin Çöküşü” konferanslarına başlıyorlar

Yaratılışçılar Fransa’da “Evrim Teorisi’nin Çöküşü” konferanslarına başlıyorlar
Evet, yaratılışçılar Fransa’da “evrim teorisinin çöküşü” konferanslarına başlıyorlarmış. Bundan birkaç yıl önce takip etmiştim. Yaratılış Atlası isimli yaklaşık yedi kilo ağırlığında dev bir kitabı Fransa’daki tüm üniversitelerdeki akademisyenlere, sanatçılara, bilim adamlarına göndermişlerdi. Bu Fransız bilim adamlarının hiç beklemediği bir ataktı. Sabah kalkıp üniversitelerindeki odalarına gelen bilim adamları masalarının üzerine bırakılmış Yaratılış Atlası ile karşılaştılar ve bu onlarda çok büyük şok etkisi yaptı. Kitapta bugün yaşayan yüzlerce canlının milyonlarca yıllık fosilleri sergileniyor ve canlıların hiç değişmedikleri, yani evrim geçirmedikleri ispatlanıyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse bir arkadaşım Türkiye’de de birçok üniversiteye bu kitabın gönderildiğini fakat öğretim üyelerinin kitabı görür görmez adeta elektrik çarpmış gibi kaçtıklarını söylemişti! 
Avrupa basınında bu dev kitap hakkında şöyle haberler yayınlandı: 
Science dergisi, 16 Şubat 2007 tarihli sayısında, Fransa'ya ve tüm diğer ülkelere gönderilen Yaratılış Atlası ile ilgili, "Uzun zamandır evrime yapılan 'en göz kamaştırıcı görünümlü saldırı': Bu, son haftalarda kendilerine Yaratılış Atlası gönderilen Avrupalı bilim adamlarının ortak görüşü, " yorumunu yapmıştır. 
3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesi Yaratılış Atlası'nı "benzersiz bir eser" şeklinde yorumlamıştır. 
5 Şubat 2007 The Washington Post gazetesi Yaratılış Atlası'nın etkisini "Darwinizm'e karşı çoşkulu bir atak" olarak tanımlıyor. 
Belçika'nın en önemli gazetelerinden biri olan Le Soir'ın 5 Mart 2007 tarihli sayısında Yaratılış Atlası isimli eserin dünya çapındaki etkisini ele alan bir haber yer aldı. "Kırmızı bir kitap Darwin'in tezini reddediyor" başlıklı haberde bu çalışma için "dahiyane bir girişim" olarak tarif ediliyor. 
Bütün bunları yazmamın amacı Yaratılışçıların Türkiye dışında da konferanslar düzenleyerek geniş çaplı faaliyet yaptıklarını bilim adamlarına söylemek. Evrimi savunan bilim adamları da bu konferanslara katılmalılar, kendi görüşlerini bildirmeliler bence. Yoksa hep tek taraflı bir anlatım gerçekleşiyor. Gördüğüm kadarıyla evrimcilerin fosillere verecek cevapları yok. Yaratılışçılar düzenledikleri bu konferanslarla Türkiye’de evrim teorisini çökertmeyi başardılar. Yapılan son araştırmalar Türkiye’de evrim teorisine inanmayan insanların oranının %95 olduğunu gösterdi. Bakalım şimdi Fransa’da neler olacak? Yaratılış Atlası’nı Fransız Devriminden daha büyük bir etki olarak tanımlayan Fransız halkı bu konferansları nasıl karşılayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder