31 Ağustos 2014 Pazar

Hz. Mehdi tüm dünyayı kana bulamaya mı geliyor?


Hz. Mehdi tüm dünyayı kana bulamaya mı geliyor?
Hz. Mehdi kan dökerek hakim olacak diyenler çok yanılıyorlar.

Bazı Müslümanlarda çok yanlış bir inanç var. Ahir zamanda olduğumuz bu dönemde dünyayı kurtarmaya gelecek olan Mehdi’nin tüm dünyayıkana boğarak zafer elde edeceğini düşünenler var. Oyda kan döken Deccaliyettir, kanı durduran ise Mehdiyettir. Tam tersine Hz. Mehditüm dünyada akan kanı durduracak, savaşlara son verecek, herşeyden önemlisi savaşa harcanan parayı da insanların mutluluğuna harcayacaktır.
Allah kan dökülmesini istemiyor, insanlar huzur içinde yaşasınlar, nimetlere şükrederek yaşasınlar istiyor. İşte bunu sağlayacak olan Hz. Mehdi’dir. Hz. Mehdi döneminde tüm dünya onun adaletinden, sevgisinden ve şefkatinden razı olacaktır.
Hz. Mehdi'nin en önemli özelliklerinden biri olan barış ve sevgiyle din ahlakını hakim edecek olması, Peygamberimiz'in hadislerinde şöyle haber verilir:
"İnsanlar, bal arılarının beyleri etrafında toplanması gibi, Hz. Mehdi (as)'ın çevresinde toplanırlar. Daha önce zulümle dolu olan dünyayı, adaletle doldurur. Adaleti o denli olur ki, UYKUDA OLAN BİR KİMSE DAHİ UYANDIRILMAZ VE BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. Dünya, adeta asr-ı saadet devrine geri döner." (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 29 ve 48)
Hz. Mehdi’nin bir ülkeye savaş açması herhangi bir çatışma içinde girmesi, herhangi bir savaşı teşvik etmesi ve kan dökmesi asla mümkün değildir. Çünkü Allah, Hz. Mehdi’ye kan dökmemesini emretmiştir. Hz. Mehdi peygamberimizin vahiyle bildirdiği ahlaka ve hükümlere göre hareket edecek, Kuran’a ve hadislere uyacaktır.
Hz. Mehdi’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiği, İslam ahlakını hakim kılmak için hangi yöntemlere başvurması gerektiği, hangi durumlar karşısında nasıl tavır alması gerektiği Peygamberimiz tarafından detaylı olarak bildirilmiştir. Peygamberimiz'e bu bilgileri haber veren de Cebrail vesilesiyle Cenab-ı Allah'tır. Dolayısıyla Hz. Mehdi attığı her adımda, aldığı her kararda, yaptığı her uygulamada Allah'ın emrine göre hareket edecektir. 
Hz. Mehdi’nin sevgi ve şefkat insanı olduğunu, sükunetle ve sevecenlikle hareket edeceğini peygamberimiz şöyle bildirmiştir:
Hz. Mehdi, Peygamber'in yolunda gidecek, UYUYAN KİŞİYİ UYANDIRMAYACAK, KAN DA AKITILMAYACAKTIR. (Kıyamet Alametleri, sf. 163)
[HZ. MEHDİ'NİN] ZAMANINDA NE BİR KİMSE UYKUSUNDAN UYANDIRILACAK, NE DE BİR KİMSENİN BURNU KANAYACAKTIR. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 44)
Ona [Hz. Mehdi’ye] biat edenler, [Kabe civarındaki] rukün ve makam arasında biat ederler. UYUYANI UYANDIRMAZ, ASLA KAN DÖKMEZLER. (El-Heytemî, El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 24)
Düşmanlık ve kini de kaldıracaktır...Kap su ile dolduğu gibi yeryüzü barışla dolacaktır. Din birliği de olacak, artık Allah'tan başkasına tapılmayacaktır. Savaş da ağırlıklarını bırakacak. (Sünen-i Ibn-i Mace, 10/334)
Hiçbir kimse arasında bir düşmanlık kalmayacaktır. Ve bütün düşmanlıklar, boğuşmalar, hasetleşmeler muhakkak kaybolup gidecektir. (İmam Şa'rani, Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, 496)
Şu bir gerçek ki birisi çıkıp da “Ben Mehdi’yim” diyorsa, tüm dünyada kan dökülmesini teşvik ediyorsa anlayın ki o kişi Mehdi değildir. Çünkü Hz. Mehdi hiçbir zaman Mehdi olduğunu kabul etmeyecek ve insanlar tarafından zorla başa geçirilecektir. Ve bu kişi tek bir insanın bile zarar görmesine müsade etmeyecektir. Uçan kuştan tutun da denizdeki balığa kadar tüm kainat ondan razı olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder