31 Ağustos 2014 Pazar

İnsan tek kelimeyle büyük bir mucize değil midir?


İnsan tek kelimeyle büyük bir mucize değil midir?
İnsan vücudundaki detaylar tesadüfle oluşmaz.

Allah insanı kupkuru bir çamurdan yarattı. Kuran’da Allah evrimle yaratılışın olmadığını bildirir. İnsan aşama aşama değil, Allah tarafından bir anda yaratılmıştır. Allah Kuran’da cansız bir maddeye aniden nasıl can verildiğinin örneklerini verir. Mesela Hz. Musa asasını attığı anda bu cansız madde bir anda tam anlamıyla yılana dönüşmüştür. Hz. İsa çamurdan bir kuş yapmış, üflediğinde bu kuş canlanıp uçmuştur. İnsan tesadüfen, hayvandan evrimleşerek meydana gelmemiştir. Tam tersine Allah kil şeklinde bir heykel oluşturmuş, bu heykele ruhundan üflemiş ve böylece düşünen ve akleden insanı yaratmıştır.
Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O’dur. Adı konulmuş ecel, O’nun Katındadır. Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz. (En’am Suresi, 2)
“Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhum’dan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın.” (Hicr Suresi, 29)
İnsan vücuduna baktığımızda ise Allah’ın sonsuz aklının ve yaratış gücünün muhteşem eseri ile karşılaşıyoruz. Detaylara biraz bakarsak: İnsan vücudunda 100 trilyon hücre var. Bu hücrelerden 50 milyonu her saniye yenilenir. Her hücrede ise 15 milyar atom var. Kalp, kanı 30 metre yüksekliğe fışkırtabilecek kadar güçlüdür. Kalp 1 dakikada vücudumuzdaki kanın tamamını devir daim eder. Kan 1 günde vücudumuzda tam 96 bin 540 km yol alır. Toplam alyuvar sayısı (eritrosit) 25 trilyon, Toplam akyuvar sayısı (lökosit) 25-100 milyar arasıdır.

insan vucudu 4

Bir şey çiğnerken çenemiz 100 kiloya kadar basınç uygular. Vücudumuzda 650 tane kas vardır, en güçlü kasımızda dilimizdir. Beynimizde 100 milyar sinir hücresi var ve bu hücrelerin gönderdiği mesajlar saatte 274 km hızla yayılır. Bağırsaklarımızın toplam uzunluğu 200 metredir, ama hiç birbirlerinde dolanmazlar. Bir ömür boyu vücudumuz 20 kilo deri atar. Derideki sinirlerin uzunluğu 72 km.yi bulur. İnsan, bir günde 23 bin 40 kez nefes alır. İnsan vücudundaki damarlar uç uca getirildiği takdirde oluşan uzunluk dünyayı iki kez dolaşır. İnsan vücudu ile ilgili daha bunlar gibi milyonlarca detay sayabiliriz. Tabii bunlar bilim adamları tarafından keşfedilenler, daha keşfedilmemiş kim bilir kaç milyon detay var.
insan vucudu 3

İnsan vücudundaki muhteşem, kusursuz, kompleks, entegre ve olağanüstü detaylı haldeki bu tasarım ancak büyük bir irade, ilim, kudret ve sanat gerektirir. Bunu kabul etmemek ve tesadüflerle olduğunu öne sürmek ancak vicdansızlıktır, Allah’a karşı büyüklenmektir.

insan vucudu 1
Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Herşeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi? (Fussilet Suresi, 53)
insan vucudu 2

Allah sizi topraktan yarattı, sonra bir damla sudan. Sonra da sizi çift çift kıldı. O’nun bilgisi olmaksızın, hiçbir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz da. Ömür sürene, ömür verilmesi ve onun ömründen kısaltılması da mutlaka bir kitapta (yazılı)dır. Gerçekten bu, Allah’a göre kolaydır. (Fatır Suresi, 11)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder