31 Ağustos 2014 Pazar

Yüzyılın en ibretlik olaylarından biri: Titanik, resimler


Yüzyılın en ibretlik olaylarından biri: Titanik, resimler
Tarih dünya hayatının geçiciliğini ve ölümün yakınlığını gösteren yüzlerce ibret verici olayla dolu. 1912 bu ibret verici olaylardan birinin, dünya tarihinin en büyük deniz felaketinin gerçekleştiği yıldı. O zamana kadar inşa edilmiş en büyük ve en lüks yolcu gemisi olan Titanik İngilizlerin gururu olarak tanımlanıyordu. 55 metre yükseklik ve 275 metre uzunluğundaki gemi teknik yönden üstün bir donanıma sahipti.
Pek çok insan Titanik için “batması imkansız gibi” diyordu. Ancak gemi ilk çıktığı yolculukta dev bir buz dağına çarparak yara aldı. Ve korkunç bir şekilde Atlantik sularına gömüldü. Allah tüm insanlığa bu dünyada hiçbirşeyin yıkılmaz ve yok olmaz olmadığını gösterdi. Geminin 2200 yolcusundan sadece 700 kadarı kurtuldu. 1500 yolcu buzlu sularda çırpınarak can verdi. Bu felaket yaklaşık 90 yıl sonra Holywood filmlerine konu oldu. Ve bu korkunç olay tekrar herkese hatırlatılmış oldu.

Titanik3
Gemiye kesinlikle batmaz gözüyle bakıldığı için çok az sayıda filika alınmıştı. Ölenler arasında İngiltere’nin ünlü zenginleri ve soyluları da vardı. Bu olay insanların Allah’ın taktir ettiği kadere hiçbir şekilde karşı koyamayacaklarını bir kez daha gösterdi. Titanik faciası zenginlikleri ile kibirlenen tek mutlak güç sahibinin Allah olduğunu unutanların ne gibi felaketlerle karşılaşabileceğini gösteren tarihi bir ibrettir.
Titanik2

Titanik1
De ki: “Sizi karanın ve denizin karanlıklarından kim kurtarmaktadır ki, siz (açıktan ve) gizliden gizliye ona yalvararak dua etmektesiniz: -Andolsun, bizi bundan kurtarırsan, gerçekten şükredenlerden oluruz.”

De ki: “Ondan ve her türlü sıkıntıdan sizi Allah kurtarmaktadır. Sonra siz yine şirk koşmaktasınız.” (Enam Suresi, 63-64)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder