31 Ağustos 2014 Pazar

Suriye: Hadislerde bildirilen özel bir ülke...


Suriye: Hadislerde bildirilen özel bir ülke...
Suriye, Deccal’in kol gezdiği ülke. Her gün yüzlerce masum insan şehit ediliyor, zavallı çocuklar öksüz kalıyor. Tüm dünya Şam şehrinin adeta bir hayalet şehrine dönüştüğünü hayretle izliyor. Süfyani Deccal Müslümanları mahvediyor, onları kendi ülkelerinden çıkarıyor, yurtlarından sürüyor. Peki ama yıllardır neden Suriye’ye bir türlü demokrasi gelmiyor? Suriye neden anti komünist, Müslümanların özgürce seçimlerini yapıp liderlerini başa geçirdikleri bir ülke olamıyor? Neden hiç acımadan Müslüman kendi Müslüman kardeşine silah doğrultuyor?
Aslında bütün bu soruların batıni bir cevabı var. Suriye peygamberimizin yüzyıllar önce hadislerde bahsettiği özel bir ülke. Suriye’de böylesine karışıklık ve fitne yaşanacağını peygamberimiz bildirmiş. Şimdi Müslümanlar bu hadislerin arka arkaya gerçekleşmesini izliyor. Ahir zamantüm heybetiyle, tüm ihtişamıyla yaşanıyor, fark edenlerin de imanlarına iman katılıyor. Beşar Esad ve kendi halkına yaptığı zulüm hadiste şöyle bildiriliyor:
"Müminlerin Emiri dedi ki: "İki ordu Şam'da ihtilafa düştüğünde, Allah'tan bir işaret dışında bir sona ulaşmayacaktır." Sonra ona soruldu: "Bu işaret nedir Müminlerin Emiri?",
Dedi ki: "Yüz bin kişiden fazla kişinin yok olduğu Şam'da bir deprem. Allah bunu inananlara rahmet, inançsızlara azap olarak yaratır. Bu meydana geldiğinde Şam'da durana kadar ilerleyecek sarı sancaklı boz atlı binicilerin geldiğini görürsünüz. Büyük bir dehşet ve kızıl ölüm olacaktır. Sonra Haresta denen bir Şam köyünün battığını görürsünüz. Sonraciğer-yiyicinin oğlu Şam minberinde oturmak için Yebis vadisinden gelir. Bundan sonra Mehdi'nin (as) çıkışını bekleyin." 144- Gaybet-i Numani.
Hadiste bahsedilen ciğer yiyici Hafız Esad, oğlu da Beşar Esad’dır. Sarı sancaklı boz atlı biniciler de PKK’dır. Peygamberimiz Suriye’de yaşanan bu olayların ardından Hz. Mehdi’nin zuhurunun gerçekleşeceğini söylemiştir.
1.Suriye’nin Bab-el Jamiyah bölgesinin de kargaşalarla yerle bir olacağı peygamberimiz tarafından haber verilmiştir:
Bihar-ül Envar 159- Seyyid Ali bin Abdul Hamid’den SuroorAhlalImaan’da ve Cabir’den, İmam Cafer Sadık (a.s.)’dan şöyle söylediği nakledildi:
“Ben göremeyeceğim, fakat siz o zamana kadar yaşayabilirsiniz: İnsanlar arasında anlaşmazlıklar, gökten bir çağrı, SURİYE’NİN JABİYA KASABASININ YERE GÖMÜLMESİ, yarımadaya Türklerin ayak basması, Ramla’ya Romalıların gelişi; o dönemde tüm dünyada ihtilaflar meydana gelecek. Şam yerle bir edilecek ve orada üç sancak birleşecek. Ashab’ın sancağı, Beka’nın sancağı ve Süfyan’ın sancağı.”
2. Peygamberimiz şu an Suriye’de yaşanan olayları tüm detaylarıyla 1400 yıl önce bildirmiştir:
"Müminlerin Emiri dedi ki: "İki ordu Şam'da ihtilafa düştüğünde, Allah'tan bir işaret dışında bir sona ulaşmayacaktır." Sonra ona soruldu: "Bu işaret nedir Müminlerin Emiri?",
Dedi ki: "Yüz bin kişiden fazla kişinin yok olduğu Şam'da bir deprem. Allah bunu inananlara rahmet, inançsızlara azap olarak yaratır. Bu meydana geldiğinde Şam'da durana kadar ilerleyecek sarı sancaklı boz atlı binicilerin geldiğini görürsünüz. Büyük bir dehşet ve kızıl ölüm olacaktır. Sonra Haresta denen bir Şam köyününbattığını görürsünüz. Sonraciğer-yiyicinin oğlu Şam minberinde oturmak için Yebis vadisinden gelir. Bundan sonra Mehdi'nin (as) çıkışını bekleyin." 144- Gaybet-i Numani
3. Peygamberimiz Suriye’nin beşe bölüneceğini haber vermiştir:
Ravi zincirinden, İsmail bin Mahran’dan, Ibn-i Emire’den, Hazremi’den nakledildi: İmam Cafer Sadık (a.s.)’a şöyle sordum:
“Süfyan ortaya çıktığında ne yapmamız gerekir?
Şöyle cevap verdi: “ŞAM’IN BEŞ BÖLGESİNİ İŞGAL ETTİĞİNDE zamanın sahibine (Sahib-ulEmr) gitmelisiniz.” Bihar-ül Envar- 166. Zamanın sahibi Hz. Mehdi’dir.
4. Peygamberimiz Suriye’de yaşanacak üç olaydan sonra Hz. Mehdi’nin zuhur edeceğini bildirmiştir:
Kanz Cami-ul Fevaid:
Muhammed bin Abbas’tan, Hüseyin bin Ahmed’den, Muhammed bin İsa’dan, Yunus’tan, Sefvan’dan, Ebu Osman’dan, Mualla bin Huneys’ten, İmam Cafer Sadık (a.s.)’ın şöyle söylediği nakledildi:
Müminlerin Emiri (a.s.) dedi ki:
“Üç alametin ardından İmam Kaim (a.s.)’ın çıkışını bekleyin.”
Kendisine sordular: “Bu alametler nelerdir?”
“1 Suriyelilerin karşılıklı anlaşmazlıkları, 2 Horasan’dan siyah bayrakların çıkması ve 3 Ramazan ayında korku.” ... Bihar-ül envar 14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder