31 Ağustos 2014 Pazar

Peygamberimizin gerçekleşen hadislerinden neden bahsedilmiyor?


Peygamberimizin gerçekleşen hadislerinden neden bahsedilmiyor?
Gerçekleşen hadisler insanlardan özenle saklanıyor.

Hiçbir İslam aliminin çıkıp da televizyonda peygamberimizin gerçekleşen hadislerini anlattığına şahit oluyor musunuz? Son yıllarda arka arkaya peygamberimizin kaç tane hadisi gerçekleşti biliyor musunuz? Gözlerimizin önünde çok büyük mucizeler meydana geliyor ama çoğu Müslüman bundan habersiz. Bazı hocalar da bu gerçekleri gizliyor, özenle anlatmaktan kaçınıyorlar. Bakın televizyonda her konuda konuşuluyor, duadan, namazdan, ibadetlerden, salih amelde bulunmaktan, komşu hakkından ve bunun gibi yüzlerce konudan bahsediliyor. Ama peygamberimizin gerçekleşen hadisleri hakkında tek kelime yok.
Bu gerçekleri gizlemek hiçbir Müslümana yakışmaz. Ahir zamanda, Deccal’in sinsi sinsi ortada dolaştığı, kalplere vesvese verdiği bir dönemdeyiz. İmanla yatan imansız kalkıyor bu dönemde. Şu bir gerçek ki peygamberimizin gerçekleşen hadisleri ahir zamanda olduğumuzun, Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurunun çok yakın olduğunun birer delili niteliğindedir. Bunları anlatmak tüm Müslümanların kalplerine şifadır, imanlarına iman katmak demektir. Bazı kişiler kendi menfaatleri etkilenecek diye Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurunu yüzyıllar sonraya ertelemekte ve Müslümanları yanıltmaktadır. Bu konuda tüm Müslüman kardeşlerimin çok dikkatli ve çok uyanık olmaları gerek.
Ahir zamanda Peygamberimiz Mehdi’nin zuhurunu müjdelemiş. Alametlerin hepsi arka arkaya çıkmış. Hanefi, Şafi, Maliki, Hanbeli mezheplerinde Mehdi haktır, gerçektir. Bütün hadis kitaplarında Buhari, Tirmizi, İbni Mace. Hepsinde geçer Mehdi. Bediüzzaman Said Nursi Mehdi’nin 1980 yılında çıkacağını net şekilde söylüyor. “Hicri 1400'de Darwinizm’i, Materyalizm’i yerle bir edecek” diyor Bediüzzaman. 2010 gibi de talebeleri atağa geçecek diyor. “Şeddeli lamlar ve mim ikişer sayılsa bundan bir asır sonra Darwinizm’i, Materyalizm’i yok edecek kişiler Mehdi ve talebeleridir” diyor Bediüzzaman. Açık bu Risale-i Nur’da. “2020 gibi de tamamen bitirecek Allah’ın izniyle” diyor. Bediüzzaman. “Yemin ediyorum İslam dünyaya hakim olacak” diyor. “İsa Mesih de kesin şahıs olarak inecek” diyor.
Peygamberimizin hadislerinde de bir alim çıkacak diyor İstanbul’da, Mehdi’ye karşı mücadele verecek diyor. Onu dinden çıkmakla itham edecek diyor Peygamberimiz. Mehdi’nin çıkacağı yıllarda iki tane kuyruklu yıldızçıkacak, biri iki uçlu diyor. Diğer kuyruklu yıldızların aksi istikamette gidecek, çok parlak olacak diyor. LULİN kuyruklu yıldızı çıktı, iki uçlu, hepsinden parlaktı hakikaten. Hadislerde Fırat’ın suyu kesilecek diyor. Fırat’ın suyu da kesildi Keban Barajı ile.
Afganistan işgal edilecek, 15 gün arayla Ay ve Güneş tutulması olacak diyor peygamberimiz. Bunlar da oldu.Kabe’de baskın yapılacak diyor Peygamberimiz, Kabe’de baskın oldu ve herkes gördü. LULİN’den önce bir kuyruklu yıldız daha çıktı. İki kuyruklu yıldız diyor Peygamber efendimiz zaten. O dönemde kuraklık olacak diyor LULİN zamanında, bunlar da oldu. Bağdat alevler içinde yanacak diyor, bu da oldu. Hatta Bağdat’ın para birimi değişecek diyor peygamberimiz, bu da oldu. Şam’da olaylar çıkacak diyor. Hadislerde Şam’daki Kufe Mescidi delinecek diyor. Bu da oldu. Şam ve Mısır Melikleri öldürülecek diyor, bunlar da oldu. Irak üçe bölünecek diyor o da oldu.Bunlar hep gerçekleşen hadisler, uydurma değil.
Peygamberimiz’in bu hadisleri özenle gizleniyor. Birçok bağnaz bunları söylemek istemiyor. O devirde diyor ki Peygamberimiz “Depremler sıklaşacak”. 1980 yılından sonra depremler 20 misline çıktı. Yani dünya tarihindeki oranın 20 misline çıktı. Yer çökmeleri, fırtınalar olacak diyor peygamberimiz. Ve ekonomik kriz olacak diyor aynı dönemde. Mehdi çıktığı vakit Onu yakın talebeleri imanın nuru ile tanır, yoksa tanıyamazsınız onu diyor. Bediüzzaman da Mehdi dahi kendisini bilmez diyor. İsa Mesih için de öyle diyor Bediüzzaman.
Gördüğünüz gibi peygamberimiz günümüzde yaşanan olayları ahir zamanla ilgili hadislerinde çok net, adeta görmüş gibi anlatmış. Hadislerde bildirilen bütün bu olaylar arka arkaya gerçekleştiğinde artık Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurunun çok yakın olduğunu anlıyoruz.
Şu bir gerçek ki, yaşadığımız bu dönemde istedikleri kadar gizlesinler, istedikleri kadar bu büyük mucizeleri anlatmasınlar, kaderin akışını değiştiremezler. Hz. Mehdi’nin zuhurunda hiçbir şüphe yoktur. Yüzyıllardır sahabe tarafından da büyük bir şevkle beklenen Hz. Mehdi ve Hz. İsa o güzel yüzlerini bu yüzyılda göstereceklerdir.
Ebu Hamzâ-i Somâli’den: Bir gün İmam Muhammed Bakır’ın yanında oturmuştum. Yanındakiler dağılıp gittikten sonra bana şöyle buyurdu: “EY EBU HAMZA! ALLAH’IN YANINDA DEĞİŞMEYECEK OLAN KESİN HÜKÜMLERDEN BİRİ MEHDİMİZİN KIYAMIDIR…” (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 90-91)
Hakem b. Üyeyne: “Muhammed b. Ali’ye dedim ki: “SİZ EHL-İ BEYT’TEN BİRİNİN (HZ. MEHDİ (AS)’IN) KIYAM EDECEĞİNİ VE HER YERİ ADALETLE DOLDURACAĞINI DUYDUK. ACABA DOĞRU MUDUR?” BUNUN ÜZERİNE, “BİZ DE ÜMİT İÇİNDE ONU BEKLİYORUZ” dedi. (El-Havi, cilt2, s.155)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder