31 Ağustos 2014 Pazar

Hayvanlardaki müthiş anne şefkati yaratılışın eseridir…


Hayvanlardaki müthiş anne şefkati yaratılışın eseridir…
Avını birkaç saniye içinde yakalayan yırtıcı bir aslan, aniden saldırıp düşmanını yakalayan birtimsah, ya da sürüler halinde dolaşıp avlarını parçalayan kurtlar, şahinler, kaplanlar, köpek balıkları… Doğada yaşayan tüm bu vahşi hayvanların ortak bir özelliği var. O da hepsinin kendi yavrularına karşı son derece şefkatli ve merhametli olmaları.
Hayvanların çocuklarına karşı bu kadar fedakâr olmaları, onları beslemek için birçok fedakârlığa katlanmaları, düşmanla karşılaştıklarında kendi canlarını tehlikeye atmaları, başka canlılarla fedakâr ilişkiler kurmaları, birbirinden benzersiz harika yuvalar yapmaları evrim teorisini tam anlamıyla çökertir. Evrim teorisi tam anlamıyla bencillik, güçlü olanın hayatta kalması üzerine kurulmuştur. Oysa doğadaki canlılar gösterdikleri fedakâr davranışlarla bunun tam tersini kanıtlamaktadır. Canlılar Allah’ın sonsuz güzelliğini, merhametini ve sevgisini yansıtmaktadır.
hayvanlarda anne şefkati (1)

Allah sizi topraktan yarattı, sonra bir damla sudan. Sonra da sizi çift çift kıldı. O’nun bilgisi olmaksızın, hiç bir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz da. Ömür sürene, ömür verilmesi ve onun ömründen kısaltılması da mutlaka bir kitapta (yazılı)dır. Gerçekten bu, Allah’a göre kolaydır. (Fatır Suresi, 11)
hayvanlarda <a rel=anne şefkati (2)" class="alignnone wp-image-131045" height="366" src="http://www.bloghaber.net/wp-content/uploads/2014/04/hayvanlarda-anne-%C5%9Fefkati-2-300x203.jpg" style="margin: 0px 0px 10px; padding: 0px; border: 0px currentcolor; display: inline;" width="552">

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder