31 Ağustos 2014 Pazar

Sorun şu; güçlü bir Türkiye’yi kabullenemiyorlar…


Sorun şu; güçlü bir Türkiye’yi kabullenemiyorlar…
Ortadoğu'da giderek güçlenen Türkiye küresel güçlerin planlarını bozuyor.

Küresel güçler, bazı şer odakları bundan yüz yıl önce bir araya gelmişler ve Türk topraklarında bir Ermenistan ve Kürdistankurmaya karar vermişler. Bunun içinde var güçleriyle uğraşıyor, Türk topraklarını bölüp parçalamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. PKK bunların silahlarıyla besleniyor, bunların adamları tarafından eğitiliyor. Türkiye ise tam 40 yıldır bu uğurda tam 40.000 şehit vererek teröristlere asla boyun eğmiyor. Dünyaya “hepimiz gerekirse şehit oluruz ama topraklarımızı böldürmeyiz” mesajı veriyor. Türkiye bir yandan terör belasıyla uğraşırken bir yandan daOrtadoğu’daki konumunu giderek sağlamlaştırıyor.
Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı konuşma gerçekten de çok önemli, bizim de sürekli değindiğimiz ve milletimizi uyandırmaya çalıştığımız konulara değiniyor:
Suriye’deki olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, “Şu anda ülkemizde 400 bin sığınmacı var. Onlar bizim kardeşlerimiz, akrabalık bağlarımız var. Ramazan ayında bile oradaki zalim, diktatör rejim ölüm kusmaya devam ediyor. Aynı şekilde Irak’ta her ay ortalama bin kişi ölüyor. Orada yine süreç aynı. Mısır’da da acı tablo. Bütün bunlar, acaba içeriden kaynaklanan bir gelişme mi? Yoksa bütün buraları parçala, böl, yönet mantığı ile dışarıdan kurgulanan bir oyun mu? Evet içeriden ve dışarıdan organize bir oyun ile baş başayız. Aynı durum ile Türkiye de karşı karşıya. Türkiye’de oynanan oyun da budur. Türkiye’de oynanan oyun salt içeriden değil. İçeride bu işin figüranları var. İçerideki aktöreler, aynen dışarıdan kurgulanarak bu oyunun içinde bilerek, bilmeyerek rol almıştır. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Güçlü bir Türkiye’yi dünyada hazmedemiyorlar, kabullenemiyorlar” şeklinde konuştu.
Evet gerçekten de Türkiye giderek güçleniyor, dış borçlarını temizleyip IMF ile bağlarını koparıyor. Yeni havaalanları açmaya hazırlanıyor. Ekonomisi de giderek gelişiyor, güçleniyor. Avrupa ve Amerika ise çöküşte. Ekonomik kriz içinde bocalayıp duruyorlar. Amerika’nın nerdeyse yarısı devlet yardımıyla besleniyor. Şimdi böyle bir durumda Ortadoğu ile Asya’nın tam ortasında giderek güçlenen Türkiye’ye hiç de iyi gözle bakmıyorlar. 1920’den beri planladıkları Türkiye’yi bölüp parçalayıp yönetme hedeflerine bir türlü ulaşamadılar. Türk topraklarında bir Kürdistan ve Ermenistan kuramadılar. İşte bu yüzden sabırları taşmaya başladı. Her ne pahasına olursa olsun Türkiye’nin gücünü kırıp Ortadoğu’nun petrolünü, gazını, suyunu ele geçirmek istiyorlar. Bunun içinde her şeyi göze almış durumdalar. Erdoğan’ı indirip yerine bir kukla başbakan koymak istiyorlar, geçmişte olduğu gibi önlerinde el pençe duran bir başbakan istiyorlar.
Bu yüzden Türk milleti uyanık olsun. Onlar Türkiye’yi bölmek için bastırdıkça biz de birbirimize daha çok kenetlenelim. Hükümet Lazları, Kürtleri, Çerkezleri birleştirecek konuşmalar yapsın. Alevi’leri ve Sunni’leri birleştirecek demeçler versin. Çünkü Kürtlerden sonra sıra Alevi-Sunni çatışmasına gelecek, şimdi bunun hazırlıklarını yapıyorlar. Önce çözüm sürecini ortaya atıp PKK’yı susturuyor gibi yaptılar. Çünkü askeri güç kullanmak batıya çok pahalıya mal oldu. Şimdi baktılar ki Türkiye’yi bölemiyorlar, tekrar PKK’yı devreye sokacaklar. Halkı isyan ettirerek darbeye zorlayacaklar. Amaç her ne olursa olsun Erdoğan’ı düşürmektir. Bu yüzden halkımız facebook ve twitter’dan yapılan kışkırtmalara karşı uyanık olsun.
Türkiye’nin burada atması gereken son derece akılcı adımlar var. Türkiye akılcı bir politika ile bu küresel güçlerin sinsi planlarını tam tersine döndürebilir. Öncelikle Türkiye İsrail ile güçlü bir bağ kurmalı, Erdoğan İsrail ile görüşerek Ortadoğu’da İsrail’in güvenliği için adeta bir kalkan görevi göreceğini onlara söylemeli. Böylece sürekli işgal korkusu altında yaşayan İsrail rahat bir nefes alacak ve Türkiye’yi yanına çekmeyi akılcı bulacaktır. Bunun dışında Türkiye İran ile de çok sıkı bağ kurmalı, İran’ın Pakistan’ın, Rusya’nın desteklerini mutlaka yanına almalıdır. Bir yanına İsrail’i diğer yanına İran’ı ve Rusya’yı alan Türkiye’yi bölmeye cesaret edemeyeceklerdir. Usame bin Ladin’i Pakistan’da yakalayıp nükleer silahları da bahane ederek Pakistan’a saldırma planları yapan Amerika bu tutumundan Pakistan’ın Çin ile yakınlaşmasını görerek vazgeçmiştir ve şu anda uygun zamanı beklemektedir. İşte bu yüzden Türkiye güçlü devletleri yanına alarak emperyalistlerin böl, parçala ve yönet hedeflerini tam olarak tersine çevirmelidir. Türk İslam Birliği’ni de kurarak şahlanıp Türk milletlinin gücünü tüm dünyaya göstermelidir. Tüm Müslüman âlemini lider olarak tek bir çatıda toplamak Türkiye’nin yapacağı en akılcı adımadır. İşte bu adım emperyalistlerin Türkiye’yi parçalama hedeflerini tarihe gömecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder