31 Ağustos 2014 Pazar

Hz. Mehdi nasıl bir dönemde zuhur edecek -2


Hz. Mehdi nasıl bir dönemde zuhur edecek -2 Resimler
Hz. Mehdi tüm dünyada akan kanı durduracak.

Hz. Mehdi’nin zuhuru kıyametin en büyük alametidir. Hz. Mehdi ve Hz. İsa ortaya çıktığında anlayın ki dünyanın çok az vakti kalmış, kıyamet çok yakın. Dünya artık hızla büyük sona hazırlanıyor. Ama önce Allah bu iki mübarek şahsın zuhur etmesini istiyor, bu yüzden de önlerindeki engelleri tek tek yıkıyor. Deccal ne yaparsa yapsın, hangi hain tuzağı kurarsa kursun bir türlü başarılı olamıyor. Debeleniyor, dövünüyor, şehirleri yakıp yıkıyor, masumları öldürüyor. Mehdiyetin adeta çığ gibi gelişmesine bir türlü engel olamadığı için gittikçe azgınlaşıyor. Ortadoğu’nun kan gölüne dönmesi de bu yüzden.
Peygamberimizin hadislerine göre bu zorlu günler bitecek ve dünyanın üzerine apaydınlık bir güneş doğacak. Hz. Mehdi’nin zuhurunun ardından hidayet, iman ve ihtişam gelecek. Ama ondan önce söylediğim gibi hem Müslüman âleminde, hem de dünyada çok büyük sıkıntılar yaşanacak. Dehşet ve korkunun girmediği ev nerdeyse kalmayacak. Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurundan önce yeryüzü depremlerle sarsılacak, ta ki onlar mübarek ellerini yere koyuncaya kadar. Ondan sonra Allah’ın izniyle dünya sükûnet bulacak.
Bakın peygamberimiz Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönemi nasıl tarif ediyor:
O zaman fitneler çoğalacak:
Kıyamet yaklaştığı zaman ve müminlerin kalbi; ölüm, açlık, fitneler, sükunetlerin kaybolması, bid’atlerin ortaya çıkması, emri bil maruf ve neyhi anıl münker (iyiliği emredip kötülükten men etme) imkanlarının kaybolması gibi sebeplerle zayıfladığı zaman benim evlatlarımdan Hz. Mehdi (as) ile Cenab-ı Hak sünnetleri ihya eder…” (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 66)
Mağrib’de (batıda) karışıklıklar, fitneler ve korku olacak… Fitneler çoğalacak.(Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, s.440)
Şimdi Hz. Mehdi’nin zuhur edeceği döneme ait hadislerin resimlerine bakalım.
Hz. Mehdi 1 Hz. Mehdi 2 Hz. Mehdi 3 Hz. Mehdi 4 Hz. Mehdi 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder