31 Ağustos 2014 Pazar

Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri – 12


Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri – 12
Kuran’ın bütün hükümleri cankurtaran hükümündedir. Yoksa insan boğulur, hayat onu boğar.

Bugün yine Kuran’da yer alan ayetlerin ebced tarihlerinin nasılahir zamana, yani günümüze baktığını sizlerle paylaşmaya devam etmek istiyorum. Ayetlerin ebced değerleri çok önemli bir anlam içeriyor, günümüze yani ahir zamana bakıyor. İsterseniz yine Kuran ayetlerinde yer alan ebcetlere geçmeden önce ahir zaman ile ilgili iki hadise bakalım.
Ahir zamanda gerçek ilim ortadan kalkıp cehalet yerleşir:
Allah-u Teala ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lakin alimleri, ilimleri ile beraber cemiyet içinden alır, ruhlarını kabzeder. Artık kara cahil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar, onlar da (ayet, hadis gözetmeden) kendi düşünce ve arzularına göre fetva verip, hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar. (Buhari, Tecrid-i sarih: 2174)
Peygamberimizin hadislerini gizlemeye çalışırlar:
Hz. Cabir (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Bu ümmetin sonradan gelenleri önce gelenlerine lanet ettiği vakit, kim bir hadisi söylemez ketmederse (gizlerse) Allah’ın indirdiğini ketmetmiş (gizlemiş) olur.” (Buhari, İlm 34, 6034)
Ebu Sa’idi’l-Hudri anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: Kim insanların dini işlerinde Allah’ın faydalı kıldığı bir ilmi gizlerse, Allah kıyamet günü onu ateşten gem ile gemler. (Buhari, İlm 34, 6034)
Şimdi ayetlerin hayret uyandıran ebced tarihlerine bakalım:
ebcedler 1 ebcedler 2 ebcedler 3 ebcedler 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder