25 Eylül 2013 Çarşamba

Avrupa sıkı dur, Türkiye gelip seni kurtaracak!


Avrupa sıkı dur, Türkiye gelip seni kurtaracak!
Tayyip Erdoğan vicdanlı bir vatan evladı, Mehdiyetin bereketi ile başarılı oluyor.

Başmüzakereci Egemen Bağış, ''AB'nin içinden geçtiği bu güçlüklerle dolu döneme bakarak, yeni bir slogan benimsedik: Avrupa sıkı dur, Türkiyegelip seni kurtaracak'' diye konuştu. British Council, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfınca ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin ele alınacağı ''7. Boğaziçi Konferansı'', İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen galada devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin kendisini, hem ekonomik hem de siyasi olarak AB katılım sürecinde daha önce hiç olmadığı kadar kararlı, güçlü ve cesaretli hissettiğini söyledi. Türkiye'nin bu yılın ilk yarısında yüzde 11'lik ekonomik büyüme yaşadığını belirten Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:''AB'nin içinden geçtiği bu güçlüklerle dolu döneme bakarak, yeni bir slogan benimsedik: 'Avrupa sıkı dur, Türkiye gelip seni kurtaracak'.
İngiltere’nin Avrupa Birliği ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı David Lidington ise şöyle konuştu: “Her geçen gün Avrupa'nın Türkiye'ye olan ihtiyacı giderek artmaktadır, bunu da gayet iyi biliyoruz. Bizler sabırlı olarak bilinen bir halkız. Bizler, Birleşik Krallık'ın, Polonya'nın yaptığı gibi bu süreci devam ettireceğiz ve AB'nin üyesi olacağız.'' İstanbul'un ve İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu binasının çok savaşa şahitlik ettiğini, hatta binadaki avizelerin bile başka yere taşınması planlanan avizeler olduğunu ifade eden Bağış, ''Ancak savaş nedeniyle İstanbul'da kaldılar ve bu güzel salonu dekore etmekte kullanıldılar. Bu binaya pek çok saldırıda bulunuldu, ama netice itibariyle bu bina ayakta kalmayı başardı'' diye konuştu.
Türkiye’nin giderek güçlendiği çok doğru, ama bu güç hem Avrupa’yı kurtaracak, hem Asya’yı, hemOrtadoğu’yu… İnsanların anlamadığı çok önemli bir gerçek var. Türkiye şu anda ne AKP’nin ekonomik kalkınma programlarından, ne de izledikleri politikalardan müthiş bir büyüme göstermiyor, diğer devletler tarafından saygı ve hürmet görmüyor, sözü dinlenmiyor. Bunlar gerçekleşiyor çünkü Türkiye’nin üzerinde müthiş bir Mehdiyet bereketi var. Türkiye tüm İslam âlemini birleştirip çok büyük bir Türk İslam Birliğikuracak ve tüm dünyaya lider olacak. Daha önce bu hedef insanlara adeta masal gibi geliyordu, şimdi ise gerçekleri görmeye başladılar. Yakında Türk İslam Birliği’nin kurulacağını da görecekler. Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi, tüm dünyaya lider olması ve Müslümanların çektiği zulmün son bulması için bu birlik şarttır, aksi takdirde dünyada huzur ve güven hâkim olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder