15 Eylül 2013 Pazar

Kılıçdaroğlu’nun ağzından nur damlıyor, bu ona büyük oy getirir!

Kılıçdaroğlu’nun ağzından nur damlıyor, bu ona büyük oy getirir!
Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan'ın Kutlu doğum haftasındaki sıcak selamlaşması dinin bereketidir.












CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlukutlu doğum haftasında şöyle konuşmuş: "Aziz milletimizin yüzyıllar boyunca özümsediği, içselleştirdiğiPeygamberahlakından uzaklaşarak, din adına, dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır. Çünkü uzaklaştığımız o ahlakın yerine ikame edebileceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir siyaset, hiçbir ideoloji, hiçbir sosyal program o boşluğu dolduramaz."Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürmüş:
"Çünkü O, ebedi öğretici, ebedi kılavuzdur. Sadece onu peygamber olarak kabul edenler değil, bütün insanlık o rahmet deryasından bir şekilde istifade etmiştir. ’Ey habibim, sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım’ buyuruyor. Demek oluyor ki, onsuz bir kainat sadece bizim için değil, yaratıcı için de anlamsızdır. Kainatı yoktan var eden sebep, Allah’ın resulüne duyduğu aşktır. Yaradılışın temeli sevgidir. Bizim peygamberimiz sevgi peygamberidir. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Onun yolundan gidenler sevgide yarışırlar, nefrette değil. İyilikte yarışırlar, kötülükte değil. Merhamette yarışırlar, zalimlikte değil. Adalette yarışırlar, zulümde değil. Paylaşmakta yarışırlar, biriktirmekte değil. İnsanın temelinden sevgiyi çeker alırsanız geriye insan kalmaz. İnsanlığın temelinden sevgi peygamberini çeker alırsanız geriye insanlık namına hiçbir şey kalmaz. Allah inananların gönlündedir, kalbindedir. Gönlünde ve kalbinde sevgiye yer olmayanlara acımak gerekir."
Atatürk “peygambere tam uyalım, Kuran’a tam uyalım” diyor, Kılıçdaroğlu da tam aynısını söylüyor. Bu üslupla direk iktidara gider. Peygambere aşık, Kuran’a aşık. Ama saf Kuran, yobazlık değil. İşte CHP’ye yakışan hal gelmiş. Mehdi’nin sıcaklığı Türkiye’yi de, dünyayı da, her yeri kaplamış durumda. Kutlu doğum haftasında CHP’ye böyle açıklamalar çok yakıştı diyorum. Halkın da beklediği ve istediği bu zaten. Ne kadar güzel bir üslup. Tebrik  ediyorum. Eğer böyle devam ederse bu üslup CHP’yi iktidara taşır. Halk dindar olanın, menaviyatı koruyup kollayanın yanındadır, soğuk olanın, uzak olanın, sevgisiz olanın değil.
Şu da çok önemli bir konu: Uğursuzlar da Kılıçdaroğlu’na musallat olmasınlar. Lidere baskı olmaz, lidere talimat vermek olmaz. Kılıçdaroğlu’na kimse müdahale etmezse CHP daha çabuk atağa kalkacaktır, bunu da unutmasınlar. Kemal Kılıçdaroğlu “biz sevgiden yanayız, kardeşlikten yanayız, başörtülünün de yanındayız, ateistin de yanındayız, peygamberimizin ve Kuran’ın yolundayız, samimi dindar ve modern bir gençlik istiyoruz” desin, gerisini merak etmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder