15 Eylül 2013 Pazar

Müslüman zengin, kültürlü ve modern olamaz diye bir şey yok!


Müslüman zengin, kültürlü ve modern olamaz diye bir şey yok!
Ceylan Öbudak ve Ebru Altan Müslüman kadınların ne kadar modern, eğtimli ve çok bakılmlı olduklarını anlatıyorlar.












Yobazların yıllarca emek emek oluşturduğu son derece çarpık ve tamamenKuran’a zıt bir bakış açısı bu. Onlara göreMüslüman“bir lokma ekmek, bir hırka” mantığındadır. Kötü evlerde yaşar, azıcık yemek yemesi makbuldur, kadınlar birşeyden anlamaz, eksik etektir, sadece çocuk doğurmak ve eve bakmakla yükümlüdür. Müslümanların evleri son derece sadece,modernlikten uzak, teknolojiden uzak olmalıdır. Eve televizyon sokmak ne demek! Eve bilgisayar sokmak ne demek! Tamamen yasaktır. Müslüman alabildiğine içine kapalıdır, dış dünyadan kopuktur, müzikten anlamaz, sanattan anlamaz. Elbiseleri son derece sadedir, kadınlarda son derece bakımsızdır. Tabii bütün bunlar kime göre? Yobazın kendi kafasına ve hurafelere göre. Oysa Kuran’da tarif edilen Müslüman son derece modern, akıllı, derin imanlı, kültürlü ve güzel ahlaklıdır.
Gerçekten de eskiden dindarlarla dünyayı yaşayanlar arasında büyük bir uçurum vardı. Dindar deyince yaşlılıkta namaz kılınır, hayatının son günlerinde camiye gider, beş vakit namazlarını kılar. Sarıkla, cübbe ile kendi içlerine kapanırlar. Hayatın bütün sosyal yönlerinden çekilirler, neşesiz, sevinçsiz, güzel olan her şeyi terk ederek yaşarlar. Ama bir de baktılar ki din böyle yaşandığında yavaş yavaş yok oluyor. Karl Marx’da “dinle mücadele etmeye gerek yok, doğal olarak çöker” diyordu. Hakikaten de yobaz düşünce kendi kendine yok oldu. Afganistan’da, Irak’ta yobaz zihniyeti yaşayanlar mahfoldular. Dinsizler de karşıdan bakarak bayağı seviniyorlardı. Çünkü dindarlar sürünürken kendileri hayata dalmış eğleniyorlardı. O müzik dinlemiyor, kendi dinliyor, o lüks evde oturmuyor, kendi oturuyor.
Şimdi ise baktılar ki Müslümanlar şarkı da türkü de dinliyorlar, en modern, ultra lüks evlerde oturuyorlar. En güzel arabalara biniyorlar. Müslümanlık yobazların değil Kuran’ın tüm değerlerine titizlikle bağlanılarak mükemmel bir şekilde yaşanıyor. Kuran’daki din son derece kolay. İşte bu sistemde dinin tüm dünyaya hakim olacağını dizsizler fark ediyor. Şimdi bütün güzel kadınlar, arabalar, evler Müslümanların eline geçti diye acayip ızdırap içindeler. Onlar için hayatın tadı kalmadı. Böyle bir din tüm dünyaya yayılır ve yayılacakta. Müslümanların böylesine modern, zengin ve güzel bir hayat yaşadığını, böylesine güzel insanların Müslüman olduğunu görenler şöyle tepki veriyorlar: “İslam böyle bir din ise bütün Avrupa’ya yayılır, çığ gibi gelişir.” Gerçekten de olacak olan bu, İslam tüm dünyaya yayılıp hakim olacak ve herkes yüzünü hak din olan İslam’a ve Kuran’a döndürecek. Kuran ahlakını yaşayanlar, Kuran’daki güzellikleri yaşayanlar o zevki tattılar mı bir daha asla bırakmak istemeyecekler.
Kuran’da kadının nasıl  modern, güzel ahlaklı, bakımlı ve şık olacağını dindar iki bayan anlatıyor,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder