25 Eylül 2013 Çarşamba

PKK’ya taviz vermek AKP’nin sonunu getirir, halk AKP’yi sandığa gömer

PKK’ya taviz vermek AKP’nin sonunu getirir, halk AKP’yi sandığa gömer
Erdoğan tek bayrak, tek millet diyerek tavrını ortaya koydu, PKK'ya asla taviz vermeyecektir.












Zaman gazetesinden Mümtaz Türköne’de Murat Karayılan’ın ve Leyla Zana’nın açıklaması olan “ bu işi Erdoğan çözer” sözünü birlikte değerlendirip, bunların iyiye gidiş olduğunu yazmış. Leyla Zana’nın bu jestine (!) Bülent Arınç’ın ev hapsi önerisiyle karşılık verdiğini ve her iki tarafta karşılıklı bir güven ortamı oluştuğunu söylemiş. Talepler şunlarmış: PKK’nın silahbırakması, Kürtçe’nin eğitim müfreddatına dahil edilmesi, dağdakilere af ve Öcalan’a ev hapsi.  Türköne yazısında bu dört ayaklı çözümün şu an devrede olduğunu, CHP’nin de bu çözüm konusunda ikna edildiğini, hatta MHP’nin bile bu sürecin bir parçası olduğunun anlaşıldığını, son kavşakta ana dilde eğitim olacağını” yazmış. Bu çözüm sürecini baltalamak isteyenlere karşı dikkatli olunmalıymış!
Yani nasıl yapacağız? Leyla Zana’nın ve PKK’nın bütün taleplerini kabul mü edeceğiz? Özerkliği kabul edeceğiz, Kürtçe’nin resmi dil olmasını kabul edeceğiz, Mehmetçiği şehit eden katilleri affedeceğiz, adamları dağdan indireceğiz, komünist propoganda yapması için halkın arasına bırakacağız, özerk yönetimde istediğiniz gibi at koşturun diyeceğiz. Bütün bunların karşılığında da lütfen bizi öldürmeyin, canımızı yakmayın, biz rahat yaşayacağız diyeceğiz! Öyle mi? Kardeşim otuz yıldan beri bunlar bu talepleri öne sürüyorlar. Hiçbir hükümet bunu kabul etmedi şimdiye kadar, etmezde, etmeyecekte. Sanki ilk defa sihirli bir formül ortaya atmışlar gibi tavır takınıyorlar.
Adama sen özerklik verirsen, dağdaki bütün komünistleri de indirirsen adam neden silahını sana teslim etsin? Zaman zaman zaten bunlar silahı bırakıyorlar, o arada eğitim yapıyorlar. Resmi dili de Kürtçe yaptın, komünistleri de affettin. Diyelim ki binlerce komünist dağdan inip halkın arasına karışıp komünist propogandaya başladılar. Ne diyeceksin? Komünist propoganda yapma mı diyeceksin? Sonra diyecek ki, “bu özerklik bize yetmiyor. Bir bağımsız devlet olsak çok iyi olur” diyecekler. Olmasa dersen o zaman tekrar silaha sarılacak. Hadi diyelim ki bağımsız devleti kabul ettin. Bu bize yetmez, şu illeri de rica edelim diyecekler, sonra o illeri de vereceksin. Sonra ırzını, namusunu, bayrağını da isteyecek. Onları da vereceksin. O zaman sen neden yaşıyorsun bu ülkede?  Bu ülkenin şerefi iki paralık olmayacak mı? Göz göre göre bu ülkeyi böldürüp PKK’ya mı teslim edeceksin? Türkler hiçbir zaman aciz olmadılar, hiçbir zaman boyun eğmediler. Şimdi bu çapulculara mı boyun eğecekler!
Son olarak şunu da söyliyeyim. PKK’ya taviz verdiğinde halk AKP’yi sandığa gömer. Oylar tam anlamıyla sıfıra gider. Ben Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tavrına güveniyorum. Ama zorla bunları partiye dayatırsanız parti tarihe karışır, bunu da söylemedi demeyin. Biz boş yere mi otuz yıldan şehit verdik? Vatan, namus, din, iman, bayrak nerede kaldı o zaman? Böyle talepleri baltalamak değil, milletçe tamamen söküp atarız. Bu kafayla AKP erken seçime gider ve çok başarılı giden hükümeti tepetaklak götürürler. Güneydoğu’yu da hiçbir şekilde vermeyiz, tek bir çakıl taşını bile PKK’ya teslim etmeyiz. Bunu böyle bilsinler. PKK’ya taviz filan yok. Hiçbir zaman olmadı, olmayacakta!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder