25 Eylül 2013 Çarşamba

Bir kadının açık giyinip erkeği kendine baktırması günah mı, değil mi?


Bir kadının açık giyinip erkeği kendine baktırması günah mı, değil mi?
Erkek aklıyla, imanıyla karşısındakine kötü gözle bakmayacak ve zinaya da kalkışmayacak.

Şimdi genel olarak bana sorulan sorulardan biri de bu. Eğerkadın açık giyinip erkeğin nefsini zorlarsa, erkek de ona bakarsa günaha mı girer? Bu soruyu soran arkadaşa şöyle açıklayayım. Diyelim ki yerde bir cüzdan buldun. Nefsin hırsızlık yapmak için zorlanıyor. Alıp cebine koyup gideceksin öyle mi? Ne yaparsın, gidip sahibini bulursun, cüzdanı teslim edersin. Asil olan, Kuran’a ve vicdana göre davranman gereken hareket budur. Ama karaktersiz, ahlaksız adam alıp cüzdanı cebine atar, oradan çekip gider.
Diyelim ki sana rüşvet teklif edildi. Ne yapacaksın? Nefsin kıpır kıpır ediyor diyelim. Tabii ki Allah’tan korkacaksın ve geri çekileceksin öyle değil mi? Düşün ki, sen çok susamışken önüne şarap koydular. Arkadaşlarında ısrar ediyorlar. “Bir kadehten ne olacak?” diye. Domuz pirzolası da yanında yemek olarak hazırlanmış. Arkadaşların “Yesene bir şey olmaz” diyorlar. Sende çok acıkmışsın. Ne yapacaksın, nefsim çekti deyip domuz etini yiyecek misin, şarabı da içecek misin? Tabii ki hayır. İmanını, aklını kullanıp Allah korkusuyla yapmayacaksın.
Başka bir örnek daha verelim. Evde harikulade bir kız kardeşin var, evin içinde rahat kıyafetlerle geziyor. Ne yaparsın? Tabii ki canın, kardeşin olarak bakarsın. Aklın ve imanın var. Ama hayvanda böyle bir şey yok. Hayvan hayvan olduğu için sınır tanımaz, ama insan insan olduğu için aklını kullanır ve niyetle hareket eder. Bir kadın da erkeğe bakıp çok tahrik olabilir. Ama imanını kullanır, harama o gözle bakmaz. Demek ki bu akılla ve imanla ilgili bir şey. Erkek de Kuran’la, imanla hareket ettiğinde hiçbir sorun yok demektir. Dolayısıyla bu soruyu soran kişi akılla ve imanla yaşaması gerektiğini bilecek, aklını kullanıp kötü niyetle bakmayacak, niyetini temiz tutacak, hayatının her anında Kuran’a uyarak yaşayacak. İmanla fuhuştan ve zinadan kaçınacaktır. Erkek aklını ve imanını kullanırsa şehvetini de kontrol altına alır. Sonuçta nefsini kontrol altına almayan adam sapıklıkta yapar, her türlü anormalliği de yapar. Ama kontrol altına alan, Allah’tan korkan, Kuran ahlakına uyan erkek de helali olmayan bir kadına, ne kadar çekici olursa olsun, şehvetle bakmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder