15 Eylül 2013 Pazar

Hz. Mehdi talebeleri arasında çok güçlü bir bağ olacak

Hz. Mehdi talebeleri arasında çok güçlü bir bağ olacak
Hz. Mehdi talebeleri imanlarıyla çok güçlü olacaklar ve asla doğru yoldan vazgeçmeyecekler.

Peygamberimiz hadislerdeHz. Mehdi’nin çevresinde Allah’tan başka kimseden korkmayan, birbirlerine demir gibi kenetlenmiş, Hz. Mehdi’ye gönülden bağlı, her türlü zorluğa göğüs geren ve germeye hazır tam 313 kişiden bahseder. Hz. Mehdi hapsedilirken, işkence görürken, susturulmaya çalışılırken o 313 kişi Hz. Mehdi’nin yanından biran bile ayrılmayacak, en ufak bir kuşkuya bile kapılmayacaklardır. Bugün Hz. Mehdi’yi canından çok seven, Allah yolunda canıyla, malıyla, herşeyiyle mücadele eden o vefakar, sadık, tertemiz, vicdanlı insanlardan bahsetmek istiyorum. Bakın peygamberimiz bu derin imanlı insanları nasıl tarif etmiş:
Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: Allah'ın kulları arasında bir grup var ki, onlar ne peygamberlerdir ne de şehidlerdir. Üstelik kıyamet günü Allah indindeki makamlarının yüceliği sebebiyle peygamberler de, şehidler de onlara gıpta ederler. Orada bulunanlar sordu: Ey Allah'ın Resulü! Onlar kim, bize haber ver! Onlar aralarında ne kan bağı ne de birbirlerine bağışladıkları bir mal olmadığı halde, Allah'ın adına birbirlerini sevenlerdir. Allah'a yemin ederim, onların yüzleri mutlaka nurdur. Onlar bir nur üzeredirler. Halk korkarken, onlar korkmazlar. İnsanlar üzülürken, onlar üzülmezler ve şu ayeti okudu: "Haberiniz olsun Allah'ın dostları var ya! Onlara ne korku var ne de onlar üzülecekler" (Yunus Suresi, 62) (Ebu Davud, Büyü 78, (3527)
Fazl b. Şazan: Abdullah b. Sinan rivayet ediyor, İmam Cafer Sadık buyurdu:
"Yataklarından (evlerinden) kaybolanlarüçyüzonüç kişidir, Bedir ehlinin (Bedir savaşına katılan müslümanların) sayısı kadardır... onlar Kaim Mehdi'nin sahabeleridirler."
“Onlar ileri görüşlüdürler, takvalı ve alçak gönüllüdürler. Dünya malına ilgi göstermezler, iman ve irfan sahibidirler,…. Geceleri abid, gündüzleri arslandırlar. Merhamet, şefkat, onur ve cehd (gayret) ehlidirler. Çelik yürekli ve güçlü bir imana sahiptirler. Yorulmak bilmez, güçlüdürler. O kadar dayanıklıdırlar ki dağlara gönderilseler delik deşik eder yerinden sökerler. Hakka inanan, Hz. Mehdi (a.s.)’a itaat edip teslim olan, şehadet aşığı, Allah’a ulaşmak için can atan, tehlikelerin ve zorlukların eşiğinde yetişmiş fedakarlar, … cehd (gayret) ve şehadet aşığıdırlar. Sabır onların özelliğidir. Tevekkül onların yol azığıdır. Çelik yürekli, demir iradeli, gece namazlarını kılan, kanaatkar, her biri kırk yiğit gücünde mert insanlardır. (Safi Golpeygani, Muntahabu’l-Eser, s.486)
“ONLARI GÖRÜYOR GİBİYİM; AYNI RENK, AYNI BOY, YÜZLERİ AYNI VE ELBİSELERİ DE AYNI… OLARAK HAZRET-İ MEHDİ’YE BİAT EDERLER.”(İbn Tavus, el-Melahimu ve’l-Fiten, s.122)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder