25 Eylül 2013 Çarşamba

Bülent Arınç’dan Leyla Zana ve PKK ile ilgili dehşet uyandıran açıklama!

Bülent Arınç’dan Leyla Zana ve PKK ile ilgili dehşet uyandıran açıklama!
Ne Leyla Zana'ya ne PKK'ya, ne de Öcalan'a asla taviz vermeyeceğiz, bu vatanı böldürtmeyiz.

Geçen gün Bülent Arınç Leyla Zana’nın söylediklerinde doğruluk payı bulunduğunu belirterek şiddet diliyle konuşan insanların Leyla Zana’ya yönelik aşağılayıcı bir tavra girebileciklerini belirtmiş. Buna karşılık olarak Leyla Zana’yı destekleyip, övücü sözler kullanmak gerektiğini ve Leyla Zana’nın sözlerindeki doğru yönlere sahip çıkmak gerektiğini söylemiş. Leyla Zana’nın doğrularına gelirsek: Leyla Zana PKK sorunun çözülmesi için üç şart öne sürüyor: Ana dilde eğitim, Kürt kimliğinin anayasal güvence altına alınması, Öcalan’a ev hapsi, ayrıca yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, yani özerklik!
Bülent Arınç, Leyla Zana’nın bu fikirlerini saygıyla karşılamamız gerektiğini, fikirlerinde doğruluk payı olduğunu söylüyor! Bu gerçekten inanılır gibi değil! İnsaf diyorum, başka bir şey demiyorum. Leyla Zana’nın söyledikleri bölünmeyi kabul etmek anlamına gelmiyor mu? Komünistlerin birinci şıkkını, sonra ikinci şıkkını, sonra üçüncü şıkkını kabul edeceğiz. Sonra bütün Türkiye’nin işgalini kabul edeceğiz! Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ne demek? Türkiye’yi bölmek demek. Kürt kimliği, Kürtçe eğitim ne demek? Halkı bölmek demek. Burası Türkiye ve resmi dil de Türkçe’dir. Bizim ülkemizde Kürt, Türk ayrımı diye bir şey oluşturmak son derece yanlıştır. Öcalan’a ev hapsine gelince, binlerce şehidimiz Öcalan villada ayaklarını uzatıp keyif sürsün diye kanlarını bu topraklara dökmedi. Tabii ki Öcalan terörist olmasının ve bu ülkeyi bölmeye kalkmasının bedelini ödeyecek. Böyle aciz ifadeler kullanmayı bıraksınlar.
Bu milletin çok çileli bir tarihi var, biz çok zorlu dönemlerden geçtik ama asla boyun eğmedik. Bu millet özgür olmadan yaşayacağına toptan yok olsa daha iyidir. Biz millet olarak şehit olmaya hazırız. Bu kadar şehidi herhalde sebepsiz vermedik, hala da veriyoruz, her gün veriyoruz. Bu millet şimdiye kadar şiddetten korkup haysiyetinden ödün vermemiş. Tarihe bakıp görsünler. Kendileri bilir, gerekirse tüm Türkiye şehit olur ama bu vatanı asla böldürmeyiz, tek bir taşını bile vermeyiz. Üç beş komünist çıkacak, bizde korkacağız ve “tamam ne istiyorsanız yapacağız ama bizi ellemeyin!” diyeceğiz. Yok öyle! Demiyoruz kardeşim. Atatürk bu vatanı son damlasına kadar savunmadı mı? O zaman yurdun her yerinde bu toprakları korumak için binlerce şehit vermedik mi? Şimdi eline üç beş silah alıp dağa çıkmış PKK’dan mı korkacağız? Onlardan mı korkup isteklerine boyun eğeceğiz!
Özerklik, Kürtçe eğitim, Öcalan’a ev hapsi! Bunları unutsunlar. Halkı da saf yerine koymasınlar. “Yok terör biterse Türkiye şahlanırmış, o yüzden taviz verelim” demeye getiriyorlar. Komünistlere bir taviz verirsen gelip senin boynunu koparırlar. Özerklik altında bu memleketi parçalara bölüp sonra da mahfederler. Bülent Arınç kesinlikle ve kesinlikle bu sözlerini geri almalı. Onca şehidimize, onca dökülen kana, onca şehit ailesinin dimdik duruşuna karşı bu tavır hiç ama hiç yakışmadı. Devletin sapasağlam durması ve asla taviz vermemesi gerekir. Bunu da en iyi devlet yetkililerinin bilmesi gerekir. Şimdi başbakan Tayyip Erdoğan bu son derece yanlış açıklamaları mutlaka düzeltmeli, halkın ve şehit ailelerinin gönlünü almalı. Ne Leyla Zana’ya, ne Öcalan’a, ne de PKK’ya asla, asla, asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya tekrar tekrar göstermeli. Yapması gereken bu. Bülent Arınç da bu sözlerinden dolayı özür dilemesi son derece yerinde olur. PKK’ya kesinlikle taviz vermeyeceğimizi açıklarsa çok doğru bir adım atmış olur. Sözlerinden son derece rahatsız olmuş Türk halkı adına, tüm şehit aileleri adına bunları söylüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder