15 Eylül 2013 Pazar

Bu yüzyılda göreceğimiz Hz. İsa’yı nasıl tanıyacağız -2


Bu yüzyılda göreceğimiz Hz. İsa’yı nasıl tanıyacağız -2
Bu yüzyılda Allah’ın izniyle göreceğimiz Hz. İsa’yı nasıl tanıyacağımızı yazımın ikinci bölümünde anlatmaya devam ediyorum.Peygamberimizin hadislerine göre Hz. İsa yeşile bakan gri gözlü, yüzü hafif çilli, sanki banyodan yeni çıkmış gibi al çehreli, ağzı, burnu kusursuz güzellikte, altın rengine bakan kestane rengi saçlı, saçlarından sanki su damlıyor gibi gözüken tertemiz görünümlü bir insan olacak. Hz. İsa heybetli görünüşü ve düzgün vücut hatları ile insanların dikkatini çekecektir. Hz. İsa’yı tanıyabilmemiz için hadislerde bildirilen özelliklerine devam etmek istiyorum.
4. Hz. İsa çok güvenilirdir:
Kuran'da bildirilen peygamberlerin güvenilirlikleri kuşkusuz Allah'ın bir elçisi olarak Hz. İsa'da da görülecektir. Hz. İsa dünyaya ikinci gelişinde, Allah'ın değişmez bir kanunu olarak halk arasında güvenilirliği ile dikkat çekecektir. Allah, Hz. Yusuf'a ve diğer tüm elçilerine olduğu gibi, Hz. İsa'ya da yardım edecek ve onun ne kadar emin bir insan olduğunu zamanı geldiğinde insanlara gösterecektir.
5. Hz. İsa Allah'ın koruması altındadır:
Andolsun, (peygamber olarak) gönderilen kullarımıza (şu) sözümüz geçmiştir: Gerçekten onlar, muhakkak nusret (yardım ve zafer) bulacaklardır. Ve hiç şüphesiz; bizim ordularımız, üstün gelecek olanlar onlardır. (Saffat Suresi, 171-173)
Allah her zaman elçilerini diğer insanlardan üstün kılmıştır. Tarih boyunca gönderilen her peygamber, Allah'ın yardımıyla düşmanlarına karşı üstünlük kazanmış, onların kurdukları tuzaklardan korunmuştur. Aldıkları her karar, uyguladıkları her yöntem hep hayırla ve başarıyla sonuçlanmış, Rabbimiz onları her durumda desteklemiştir. Dolayısıyla Allah'ın elçisi Hz. İsa'yı bekleyen müminler için yol gösterici bir başka işaret de onun her işinin başarı ile sonuçlanması olacaktır.
6. Hz. İsa yaptıkları için karşılık beklemez:
Tüm elçilerin taşıdığı ortak bir özellik de, yaptıkları hiçbir şey için ücret beklememeleridir. Yaptıkları büyük hizmetler karşılığında bekledikleri tek şey Allah'ın rızasıdır. Çevrelerindeki hiç kimseden bir ücret, bir fayda talep etmezler. Nitekim Kuran'a baktığımızda da, tüm elçilerin bu özelliği üzerlerinde taşıdıklarına ve bunu sözle de dile getirdiklerine şahit oluruz:
Elçilerin taşıdıkları bu üstün özellik Hz. İsa'da da görülecektir. Allah'ın peygamberi olarak tüm insanları İslam Dinine davet edecektir. Ancak yaptığı şeylerin karşılığında hiçbir maddi çıkar, bir ücret talebi olmayacaktır. Kuran'da bildirilen tüm elçiler gibi yaptığı herşeyin karşılığını Allah'tan bekleyecek ve bu özelliğiyle de gerek yakın çevresinde, gerekse içinde bulunduğu toplumda dikkat çekecektir.
Ey kavmim, ben bunun karşılığında sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim, beni yaratandan başkasına ait değildir. Akıl erdirmeyecek misiniz? (Hud Suresi, 51)
7. Hz. İsa müminlere karşı şefkatli ve merhametlidir:
Peygamberlerde görülen en önemli özelliklerden biri de "merhamet ve şefkat"tir. Peygamberler her zaman yanlarındaki müminlere karşı çok şefkatli ve merhametli olmuşlar, onların dünyadaki ve ahiretteki durumlarını düzeltmek için çalışmışlardır. Hz. İsa'nın ahlakının en belirgin özelliklerinden biri de müminlere karşı olan bu şefkati ve merhameti olacaktır. Allah, gönderdiği elçilerde çok yoğun olarak görülen bu özelliği Kuran'da şöyle tanıtmıştır:
Andolsun size, içinizden sıkıntıya düşmeniz onun gücüne giden, size pek düşkün, müminlere şefkatli ve esirgeyici olan bir elçi gelmiştir. (Tevbe Suresi, 128)
Hz. İsa’yı yüzündeki nurdan, heybetli görünüşünden, müthiş akıllı ve hikmetli konuşmasından tanıyacağız, inşaAllah biz de bu güzeller güzeli peygamberi gören ve Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın yanında olanlardan oluruz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder