25 Eylül 2013 Çarşamba

Yoksa hepimiz hologram bir dünyada mı yaşıyoruz?


Yoksa hepimiz hologram bir dünyada mı yaşıyoruz?
Bir yere gittiğimizi zannediyoruz ama aslında hiçbir yere gitmiyoruz, yalnızca beynimizin içinde dolaşıyoruz...












Biz gerçekten de yalnızca beynimizin içindeki görüntülerle mi muhatabız? Yalnızca beynimizin içinde oluşan görüntüleri mi seyrediyoruz? Peki ya dış dünya ile nasıl bir bağlantımız var? Dokunuyoruz, kokluyoruz, tad alıyoruz, görüyoruz. Bunlar sadece elektrik sinyalleriyle beynimizde oluşan görüntülerden mi ibaret? Sonuçta dış dünyanın aslına hiçbir şekilde ulaşamıyor muyuz?
Dünyanın en ünlü bilim dergilerinden biri olan New Scientist adlı dergi, maddenin aslı konusunu, 27 Nisan 2002 tarihindeki kapak konusunda önemli bir bilimsel gelişme olarak aktarmıştır. J. R. Minkel tarafından kaleme alınan makalede "Sahte Evren" başlığı altında ve "Neden Hepimiz Bir Hologramın İçinde Yaşıyoruz?" kapak yazısı ile yayınlanmıştır. Bu makalede açıklanan bilimsel tespiti şu şekilde özetleyebiliriz:Dünyayı bir ışık demeti olarak algılıyoruz, bu yüzden de bu algılara bakarak maddeyi mutlak gerçek zannetmek büyük bir yanılgı olacaktır.
"Sahte Evren", "Neden Hepimiz Bir Hologramın İçinde Yaşıyoruz?" başlıklı ve 27 Nisan 2002 tarihli New Scientist dergisinde yer alan makalede şu konuya değiniliyor:
Şu an bir dergi tutuyorsunuz, bunu katı bir madde olarak algılıyorsunuz ve siz bunun evrende bağımsız bir şekilde var olduğunu görüyorsunuz. Etrafınızdaki objeler de aynı şekilde, belki bir fincan kahve ya da bir bilgisayar, hepsi dışarıda gerçekmiş gibi görünüyor. Ama hepsi yalnızca bir hayal.
Minkel makalesinde, bazı bilim adamlarının bu fikri "herşeyin teorisi" olarak adlandırdıklarını söylemektedir. Ayrıca Minkel, bilim adamları tarafından "herşeyin teorisi"nin, evrenin yapısının açıklanmasında ilk basamak olarak kabul edildiğini aktarmaktadır. Söz konusu dergide yayınlanan bu makale, evreni beynimizde bir hayal olarak algıladığımızı, dolayısıyla bizim maddenin aslıyla muhatap olmadığımızı açıklayan bilimsel bir kaynaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder