15 Eylül 2013 Pazar

Bir kadının gözlerindeki ışığı yok eden sevgisizliktir...

Bir kadının gözlerindeki ışığı yok eden sevgisizliktir...
İnsanlar neden kısa bir süre sonra sevgi zannettikleri duygunun nefrete dönüştüğünü kavrayamıyorlar












Şöyle bir bakınkadınların gözlerine, çoğunun adeta gözlerinin feri gitmiş... Bedenleri daha genç yaşta çökmüş. Hem gözlerinde hem de bedenlerindesevgisizliğin izleri ne kadar da belirgin. Heyecan bitmiş, sevgi bitmiş, şefkat bitmiş, bunların yerini sevgisizlik, vurdumduymazlık, duyarsızlık almış.
Kadın gerçek sevgiyi ve aşkı bulamayınca işte böyle bir anda çöker. Bir yıl adeta üzerinde b yıl geçmiş gibi etki yapar. Oysa kadının gıdası sevgidir, sevgisiz yaşayamaz kadın! Ne kadar sevgi sunarsan o kadar ferahlar ve güzelleşir. Yıllar geçse de adetaçocuk güzelliğinde kalır. Sevgiyi kıstın mı, üzerine de birçok ağır yükü yükledin mi o güzelim varlık hemen sararır, solar ve bitkinleşir.
Kadınlar çok mübarek varlıklar. Kadınları güzelleştiren şey kuşkusuz imandır. Ancak iki insan iman ederse ve birbirlerini Allah için severlerse aralarında gerçek sevgi oluşur. Aksi taktirde imansız, Allah’tan korkmayan birerkekten kadının sevgi, şefkat ve merhamet görmesi mümkün değildir. Hem erkekte, hem de kadında kısa sürede sevginin tükenmesinin gerçek nedeni birbirlerini ahiret için, Allah için sevmemeleridir. Unutmayın ki güzel ve imanlı kadınlar, güzel ahlaklı kadınlar, hayatını Allah’a adayan kadınlar, imanlı erkeklere yakışır ve ancak onlarla mutlu olurlar. İmansız olan kadın da ancak imansız, şefkatsiz, sevgisiz, son derece küt, bencil, sorumsuz bir erkeğe yakışır. Böyle imansız bir erkekle evlenen kadın çok kısa sürede solmaya ve sevgisizliğin izlerini tüm bedeninde ve ruhunda yaşamaya mahkumdur...  
Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden (Allah'a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. (Ahzab Suresi, 35)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder