15 Eylül 2013 Pazar

Irak ve Afganistan’da kan dökenler için biz Hıristiyan terörü diyor muyuz?


Irak ve Afganistan’da kan dökenler için biz Hıristiyan terörü diyor muyuz?
Terör ve din birbirleriyle hiçbir şekilde bağdaşmaz, terör eylemi yapan bir insan dindar olamaz.

Amerika 11 Eylül’ü kendi çıkarlarına göre kullandı, önce planladı, sonra uyguladı ve ardından daIrak’ı işgal etti. Bunları yaparken “İslami terör” kavramını ortaya atıp tüm Müslümanları terörist gibi gösterdi. Müslümanlara terörist diyen bir kısım Hıristiyan, Hiroşima, Nagazaki’ye atom bombası atarak pek çok masum insanın ölümüne neden olmadı mı? Irak veAfganistan’da dökülen kanlar da Müslüman kanı değil miydi? Ama hiçbir zaman İslam ülkeleri bu zulmü tüm Hıristiyanlara mal etmedi!
Teröre ortam oluşturan ve destek veren söz konusu Hıristiyanlar, Müslümanlara yönelik terörist iddiasında bulunurken, önemli bir noktayı da görmezden geliyorlar. Bildiğiniz gibi tarihte Amerika; Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atarak onbinlerce insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Bu kişiler arasında Müslümanlar da vardı, Hıristiyanlar da, Museviler de vardı. Çocuklar da vardı, yaşlılar da, masum kadın ve erkekler de vardı. Fakat İslam alemi, hiçbir zaman ABD hükümetinin gerçekleştirdiği bu uygulamayı Hıristiyanlığa maletmedi. Yine aynı şekilde geçmişte yaşanan ve ismi açıkça “Haçlı seferleri” olarak geçen saldırılar sırasında da binlerce Müslüman vahşice şehit edildi, hatta farklı mezheplerdeki Hıristiyanlar işkenceye uğratılıp öldürüldü, camilerin yanı sıra kiliseler dahi talan edildi.
Söylediğim gibi son dönemde Irak’ta, Afganistan’da ve diğer bazı Müslüman ülkelerinde dökülen kanlar da Müslüman kanıydı. Fakat hiçbir zaman Müslümanlar bunlardan yola çıkarak, İncil’e uyanların kan dökücü oldukları yorumunu yapmadılar. Aklı başında her insan, zulmün yaşandığı bir yerde mutlaka dinsizliğin hakim olduğunu rahatlıkla anlayabilir. Nitekim Kuran’a uyan, Allah’a iman eden aklı başında Müslümanlar, söz konusu katliamlardan dolayı hiçbir zaman Hıristiyanlığı sorumlu tutmazlar. Bu, Allah’a kalpten inanan bir kişinin yapabileceği bir şey değildir. Gerçekten dindar olan bir insan haksız yere bir insan öldüremez, terör eylemi düzenleyemez, masum bir insanın canını alamaz. Böyle bir zulmü ancak dinsiz, ateist ve zalim bir insanlar yapabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder