25 Eylül 2013 Çarşamba

“Başı açık kadın Kuran okuyamaz” diye bir şey yok!


“Başı açık kadın Kuran okuyamaz” diye bir şey yok!
Didem Rahvancı her gün televizyonda Kuran okuyor, tebliğ yapıyor, modern ve dindar kadını çok güzel yansıtıyor.












Makyajlı ve başı açık kadın Kuran okuyamaz! Kime göre? Tabii kiyobaza göre. Kadının saçının bir teli görünürse Kuran okuyamaz, üzerinde açık bir kıyafet varsa Kuran okuyamaz. Yobazlar böyle binbir şart kolarak Kuran’ı duvara asıp kimselere okutturmuyorlar. İnsanları Kuran’dan soğutmaya ve uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bazı yobazlarda “Kırk yıl okusanız da Kuran’ı zaten anlayamazsınız” diyorlar. Kadını eksik ve düşük akıllı görüyorlar ya, “kadın zaten anlamaz” diyorlar. Yobaza göre kadın da kim? Domuz ve köpekle aynı seviyede.
Kuran’da Allah ancak müşriklerin Kuran’ı anlayamayacağını, müminlerin anlayacağını söylüyor. Demek ki yobazın sözüne hiç güven olmuyor. Zaten yobazlar kendileri de Kuran okumazlar, Kuran’ı kabul de etmezler, sadece kabul ettiklerini söylerler. Dolayısıyla başı açık kadın Kuran okuyamaz diye bir şey yok. Şöyle bir baktığınızda Türkiye’de yaşayan çoğu kadının başının açık olduğunu göreceksiniz. Şimdi bütün bu kadınlar Kuran’dan uzak mı kalacaklar, ayetleri hiç öğrenmeyecekler mi? Bu son derece mantıksız bir şey. Başı açık kadın Kuran’da okur, ayetlerden ve Kuran ahlakından da bahseder.
Bu yazımda şunu da belirtmek isterim ki başı kapalı kadın dindar, başı açık kadın dinsiz diye bir şey yoktur. Ahir zamandayız, yani dindar zannettiğiniz birçok insan aslında tam anlamıyla günahkar, dinsiz zannettiğiniz birçok insan da aslında dindar olacaktır. Bu dünyada takva gördüğünüz birçok insanı ahirette cehennemde, günahkar zannettiğiniz birçok insanı da cennette göreceksiniz. Öyle yobazlar var ki kıyafetiyle, konuşmasıyla son derece dindar ama gerçek anlamda tam bir sahtekardır. Dolayısıyla dindarlık ve samimiyet kıyafette değildir, kalptedir ve yanlızca samimiyette gizlidir. Samimi olan insan kendini Allah yolunda adayan insandır. Kalbinde Allah aşkı taşıyan insandır. Her baktığı yerde Allah’ın güzelliğini gören insandır. Kendi nefsini değil, Allah’ı razı etmeyi tercih eden insandır.
Sonuçta ahir zamanda birçok kadın çok samimi dindar olacak ama aynı zamanda son derece modern, kültürlü, bilime, sanata önem veren, Kuran’a tam bağlı insanlar olacaklardır. Kadına gerçek değeri Kuran’ın verdiği de herkes tarafından anlaşılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder