15 Eylül 2013 Pazar

İsrail’in kurtuluşu Ortadoğu’yu kana bulamakta değil...

İsrail’in kurtuluşu Ortadoğu’yu kana bulamakta değil...
Şimon Peres İran'la barış mesajları verirken Netenyahu'nun ne yapacağı merakla bekleniyor.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak: “İstanbul’da yapılan nükleer müzakerelerin ardından İran’a saldırma seçeneğini rafa kaldırmadık. İstanbul’daki görüşmeler zaman kaybı. Kaybedilen zaman bizi çok üzüyor” şeklinde bir açıklama yapmış. İsrail’in “Kanal 10” isimli televizyonu da olası saldırı provaları yayınlıyormuş. “23 Mayıs’ta, Bağdat’taki görüşmeler olumlu sonuç vermezse, plan uygulanacak, saldırı emri verilecek” şeklinde yorumlar da yer alıyor İsrail gazetelerinde.
İsrail, İran’la kıyasladığınızda bir avuç toprak, bir avuçta insan. Tabii ki İran’a saldırmak Irak’a saldırmaya benzemez, İran’da çok güçlü bir şekilde karşılık verecektir. İsrail şu anda savaş çığlıkları atarak İran’a göz dağı vermek istiyor, ama savaşmak kendisinin de sonu olacaktır. Bu yüzden İsrail Ortadoğu’da rahat yaşamak istiyorsa barışı hedeflemeli, savaş yerine barış mesajları vermelidir. İsrail hahamlar tarafından yönetilen bir devlettir, bu yüzden yapacakları en öenmli şey Kral Mesih’i, Tevrat’ta bildirilen Moşiyah’ı (Hz. Mehdi’yi) aramalılar ve bu kişiye bağlanmalılar. Çünkü Hz. Mehdi kan dökülmesine izin vermeyecektir. Sonuçta İsrail’i de, İran’ı da kurtaracak olan Hz. Mehdi’dir. İran’da hayali Mehdi inancından vazgeçmeli, Hz. Mehdi’nin şahıs olarak geleceğini kabul etmelidir.
Sonuç olarak Ortadoğu’da İsrail ve İran arasında çıkacak savaş büyük bir felaket anlamına gelir. Ama şu anda Mehdiyet döneminde olduğumuz için böyle bir savaş gerçekleşmeyecektir. Çünkü Hz. Mehdi asla kan akıtma taraftarı olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder