11 Eylül 2013 Çarşamba

Devletimiz şehit aileleri için ortak bir hesap açsın

Devletimiz şehit aileleri için ortak bir hesap açsın
Başbakanımız şehit ailelerine sahip çıksın.

Bizler vatanının bölünmemesi için canını hiç düşünmeden siper eden şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmak istiyoruz. Onlar bu vatan için can verip şehit olan ve Allah’ın izniyle cennete kavuşan evlatlarını ne büyük zorluklarla yetiştirdiler. Şimdi bizler vatanımız teröristler tarafından işgal edilmeden, böyle rahat, sıcacık ortamlarda, huzur içinde oturuyorsak, yüz binlerce şehidimiz sayesinde oturuyoruz. Bu yüzden her vatan evladının da, devletimizin de şehitlerine bir gönül borcu var. Bu yüzden en güzel yol, devletimizin şehitlerimiz adına bir ortak hesap açmasıdır. Bu ortak hesap devlet tarafından korunup basın yolu ile de halka duyurulmalıdır.
Türk vatandaşları, iş adamları, ev hanımları, herkes gönlünce, imkânı el verdiği ölçüde bu hesaba her ay para yatırabilir. Hem devlet eliyle bu hesap korunduğu için herkesin gönlü rahat olur. Şehit ailelerinin hepsine bir numara verilir. Ve her ay buraya yatan para şehit ailelerine bölüştürülür. Parasını Allah rızası için vermek isteyen vatandaşlarımızda hiç “nereye yardım yapayım” diye düşünmeden bu hesaba para yatırır. Bunun yanında para bağışı yapanlar da internet aracılığıyla yayınlanır ve bu da çok güzel olur. Şehit aileleri bu ortak hesaptan her ay ihtiyaçlarını giderirler. Bu hesaba yardım yapan her insan, bunu sadece Allah rızası için yaptığından çok büyük sevap kazanacaktır. Bu yardım herhangi bir vakıf aracılığıyla değil direk devlet eliyle yapılmalıdır. 
Yardımın büyüğü, küçüğü olmaz. Bir ev hanımı 10 TL bağışlayabilirken, bir iş adamı 100.000 TL bağışlayabilir. Ama Allah katında herkes kendi imkanı ölçüsünde yaptığı infaktan sorulacaktır. Unutmayalım ki Allah için verildiğinde Allah mutlaka o insanın rızkını açar. O eve bereket gelir. Ama insan bencillik edip sadece kendisini düşünürse o zamanda Allah o insanın rızkını kısar. Bu yüzden söylediğim gibi şehit aileleri hepimizin baş tacıdır. Herkesin kendisini bu mübarek insanların yerine koyması ve yardım elini uzatması şarttır. Devletimizden böyle bir hesabı açmalarını ve halkımıza duyurmalarını rica ediyorum. Eminim vicdanlı, imanlı ve vefakâr Türk halkı daima şehit ailelerinin yanında olduğunu gösterecektir.
Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir.Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara Suresi, 261)
Gerçekten Allah'ın Kitab'ını okuyanlar, namazı dosdoğru kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak edenler; kesin olarak zarara uğramayacak bir ticareti umabilirler. (Fatır Suresi, 29)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder