11 Eylül 2013 Çarşamba

Tarihi kaynaklarda hak dinin kanıtları, Belgesel, izleyin

Tarihi kaynaklarda hak dinin kanıtları, Belgesel, izleyin
Firavun ve ordusu sulara nasıl gömüldü? Firavun'un cesedi binlerce yıl nasıl korundu ve günümüze kadar ulaştı? Sapkın Lut kavminerede ve nasıl helak oldu? Ebla tabletlerindeki gizli kalmış gerçek neydi? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevapları günümüzde yapılanarkeolojik çalışmalar sonucunda bir bir ortaya çıkıyor. Tarihi kaynaklar ve arkeolojik bulgular, Kuran'da bildirilen haberlerin doğruluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bugün sizlerle tarihi kaynaklarda hak dinin kanıtlarının nasıl yer aldığı hakkında güzel bir belgesel paylaşmak istiyorum, bu linkten izleyebilirsiniz:
Kuran'da geçmiş hakkında bildirilen olayların, günümüzde tarihi kanıtlarla aydınlanması çok büyük bir mucize.Geçmiş kavimlerin haberleri Kuran'da birçok ayetle insanlara haber verildi. Bu kavimlerin yaşadıkları yerler, kendilerine gönderilen elçilere verdikleri tepkiler, elçileri yalanlayanların tarih sahnesinden silinişleri ayetlerde detaylı olarak anlatıldı. Kuran'da anlatılan bu olayların hemen hepsi ise, çağımızda yapılan arşiv araştırmaları ve arkeolojik bulgular sayesinde "görülecek" ve "bilip-tanınacak" hale gelmiştir. Şimdi bizler de bu tarihi yerleri gezip bizden önce yaşamış kavimlerin hayatlarına şahit oluyoruz.
Biz, onlardan önce nice insan nesillerini yıkıma uğrattık; (şimdiyse) onlardan hiçbirini hissediyor veya onların fısıltılarını duyuyor musun? (Meryem Suresi, 98)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder