2 Eylül 2013 Pazartesi

İngilizler: İsrail iki ay içinde İran’a saldıracak

İngilizler: İsrail iki ay içinde İran’a saldıracak
Ortadoğu'da hareketlilik ve savaş çığlıkları hiç bitmiyor.

İsrail ve İran arasında gerginlik hızla tırmanırken, Amerika İsrail’e destek çıkacağını söylerken İsrail’in aniden İran’ı vuracağı söyleniyor. Ne zaman yapacağı hususu bir yana, İsrail'in saldırılarını havadan önce hem balistik ve hem de seyir füzeleriyle başlatıp bunu savaş uçaklarının bombardımanları ile sürdüreceği görülüyor; zira İran'a saldırının başka yolları ve vasıtaları yok; İsrail saldıracaksa ancak böyle saldıracak. Nerelere saldıracağı da az çok belli: Önce radar, uçaksavar sistemlerini devre dışı bırakıp sonra da İran'ın sayısı ve nerede oldukları tam belli olmayan nükleer tesislerini imha etmeye çalışacak. Planı aşağı yukarı böyle sayılır. İsrail İran’ın nükleer tesislerini vurmayı planlarken İran’da İsrail’in Negev çölündeki ünlüDimona tesislerini vuracağını söyleyerek gözdağı veriyor.
Hadislere göre İran’ın şevkle beklediği Hz. Mehdi kan dökülmesine asla izin vermeyecek, dolayısıyla İran’ın savaşla zafer beklentisi gerçekleşmeyecek. Bu bilgiler ışığında Kuran’da İran’a saldırılacağı işaret ediliyor mu, bu konuyu inceleyelim:
"İsrail Devleti İran'a saldıracak" haberleri ve 2010 yılında İran'a uygulanan "İran tarihindeki en büyük ambargo" ayetlerde mucizevi şekilde işaret edilmiştir. Şimdi bu ayetlerin mucizevi işaretlerini inceleyelim:
1. Rum Suresi'nde Allah şu mucizeli ayetleri bize bildirmiştir:"Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. "Dünyanın en alçak yerinde (yakın bir yerde)". Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Birkaç yıl (üç ile dokuz yıl) içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir."
(Rum Suresi, 1-4)
Rum Suresi'nin 4.ayetindeki “Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.”cümle-i şerifininin ebced değeri bilindiği üzere 2010 tarihini vermektedir.

2. Buradan yola çıkarak bu ayeti bir milad gibi kabul ettiğimizde ve bunu ayetteki gibi "bundan sonrası" için bir başlangıç kabul edip daha sonra yaşanacaklar için bir işaret olarak aldığımızda şöyle sonuçlar çıkmaktadır:
1. Bu ayetin nüzul sebebi Rum Orduları ile Pers Orduları'nın 600'lü yıllardaki savaşlarıydı. 613-614 tarihinde Rumlar Persler tarafından mağlup edildi. 620 tarihinde de bu ayetler Allah tarafından indirildi.
2. Biz ayetin ebced değeri olan 2010 yılını 620 olarak aldığımızda önümüze bir takvim veya tarihin tekerrürü çıkmaktadır.
3. Yani 2010 yılında bir saldırı, ambargo, savaş olacaktır. Rumlar ve Persler arasında...Bunu bugüne yansıtacak olursak; İsrail ile İran arasında.
BURADA AYETİN İŞARETİNİN TAM OLARAK 2010 YILINDA GERÇEKLEŞTİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR
Bilindiği gibi pek çok devlet 2010 yılında İran'a büyük çaplı bir ambargo uygulamışlardır. Ve İran dünya kamuoyu önünde ayetteki gibi "YENİLGİYE UĞRAMIŞ" ve yalnız bırakılmıştır. Bu konuyla ilgili yüzlerce haber 2010 yılında gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanmıştı.
AYETLERDE İŞARET EDİLEN BİR KONU DAHA VARDIR
“Rum (orduları) yenilgiye uğradı.” ayetindeki ???????? (ğulibet) yani 'yenilgiye uğradı' kelime-i kerimesinin ebced değeri 1432 ediyor. Yani 2011.
1432 YILININ BİTMESİNE 15 GÜN KALMIŞTIR. EĞER "MAĞLUP OLDU" KELİMESİ İRAN'IN SALDIRIYA UĞRAYACAĞINA VE BU SALDIRIDA MAĞLUP OLACAĞINA İŞARET EDİYORSA 15 GÜN İÇİNDE İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRACAĞI SONUCU ORTAYA ÇIKMAKTADIR. (Çünkü 15 gün sonra 1433 yılına girilecektir.)
BUNU DÜŞÜNDÜREN BAŞKA BİR SEBEP İSE İNGİLİZ DEVLET YETKİLİLERİNİN "2 AY İÇERİSİNDE İRAN'A SALDIRI DÜZENLENECEĞİ" İDDİASIDIR.

AYRICA ÜSTTE BELİRTTİĞİM TARİHİN TEKERRÜRÜ KONUSUNU DESTEKLEYEN HADİSLER VE BİLGİLER DE BULUNMAKTADIR

a) Bu ayetin inmesinden 7 yıl sonra 627'de bilindiği gibi Rumlar Persler'i ayette bildirildiği gibi ve beklenmedik şekilde yendiler.
b) Burada bizim konumuza dönersek 2010 yılında Rum'un yani İran''ın bir yenilgisi ve 7 yıl sonra 2017 yılında da bir galibiyeti olacaktır. Nitekim bir başka ayette şöyle bildirilmektedir:

“İşte böylece biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan (iktidar) verdik. Öyle ki, orada (Mısır'da) dilediği yerde konakladı. Biz kime dilersek rahmetimizi nasib ederiz ve iyilik yapanların ecrini kayba uğratmayız.(Yusuf Suresi,56)
Ayetteki “biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan (iktidar) verdik.” cümle-i şerifinin ebced değeri 2017 etmektedir.Burada 56. ayette geçen Yusuf (a.s.), Hz.Mehdi'ye işaret ediyor olabilir.

c) Rumlar galibiyetlerinden 3 yıl sonra 630'da Kudüs'ü ve Gerçek Haç'ı geri almışlardır.
1. Aynı şekilde 2017'den 3 yıl sonra 2020'de hadis-i şeriflere göre Hz. Mehdi  vesilesiyle Kudüs geri alınacak yani Müslüman yönetimine girecek ve hadislerdeki gibi Yahudiler Müslüman olacak olabilir İnşaAllah.
Hadislerde bildirildiği gibi Hz. Mehdi kan dökülmesine izin vermeyecek, İran’a saldırılsa bile bu çok büyük bir savaşa dönüşmeyecektir Sonuç olarak bu ayetler Yüce Allah'ın bir nimeti olarak bir takvim gibi bir tekerrür gibi bize bildirdiği ve gerçekleşecek olaylardır. En doğrusunu sadece Allah bilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder