2 Eylül 2013 Pazartesi

Dikkatli olun! İranlıların hayali Mehdi inancı gerçekten çok tehlikeli

Dikkatli olun! İranlıların hayali Mehdi inancı gerçekten çok tehlikeli
Ahmedinejad tüm dünyaya Hz. Mehdi'nin geldiğini müjdelemeli.

Şii mezhepinden bazı Müslüman kardeşlerimizin çok yanlış inanışları var. Hz. Mehdinin bir insan olarak gelmeyeceğini düşünüyorlar. Bazılarında da Hz. Mehdi’nin küçükken bir kuyuda kaybolduğuna dair bir inanç var. Bu kişiler Hz. Mehdi’nin kuyuda kaybolduğunu, daha sonra da ruh olarak çıkıp dünyanın her tarafını kapladığını söylüyorlar. Yani bu inanca göre Hz. Mehdi insan olarak gelmeyecek, inandıkları hayali bir Mehdi var ama insan olarak zuhur etmeyeceğine inanıyorlar. İşte bu inanç tüm Müslümanlar için çok büyük tehlike arz ediyor.
İran’lı Müslüman kardeşlerimizin hayali Mehdi’ye inanmaları şu yüzden tehlikeli. Şimdi İran’da biri çıkıp “hayali Mehdi bana ışık şeklinde göründü dese, sel gibi kan kan akıtmamı emretti” dese o zaman ne yapacağız? Şii rivayetlerde, Peygamberimiz’in hadislerine zıt olarak, “Hz. Mehdi’nin, sel gibi kan akıtacağından” bahsediliyor. “Dünyanın büyük bir bölümünü, kan denizine boğacağından” bahsediliyor, ışık halinde zuhur etti dediğinde, ne yapacağız biz? Diyecek ki, mağaraya girdi, oradan da ruh olarak çıktı, gaybete çekildi, yüzlerce seneden beri ruh olarak yaşıyor, herkesin evine ruh olarak giriyor ve ruh gibi görünür, yarın bir gün de İran’ın devlet yöneticilerine, askerlerine, genelkurmayına da ruh olarak görünecek ve onlara emir verecek deniyorsa- ki böyle deniyor, buyurun bela kapıda demektir.
Mesela İran Genelkurmay Başkanı duvarda Hz. Mehdi’nin ona hayali olarak göründüğünü farz edelim, göründüğünü iddia ettiğini düşünelim. Ne yapacağız? Dedi ki; “Sünni olan Türkiye’yi yerle bir edeceksin. Bu sana Allah’ın emri. Haydi bakayım” dese ne yapacaksın? Füzelerin düğmeleri de önünde. Gördü duvarda, ne yapacak? “Yapmıyorum Ya Mehdi! Ben sana karşı geliyorum” mu diyecek? Basacak düğmeye. İşte bu fitneye karşı tedbir alınması gerekiyor.
Peygamberimiz’in hadislerde bildirdiği Hz. Mehdi şefkatli, merhametli, kan akıtmayan, damla kan akıtılmasını istemeyen bir insan olarak gelecektir. Hayali Mehdi inancı tamamen sapkın bir inançtır. Peygamberimiz bu münarek insanı tüm fiziksel özellikleriye anlatmıştır. Bu yüzden İranlı Müslüman kardeşlerimizin biran önce bu hayali Mehdi inancını bir kenara bırakmaları gerekiyor. Sayın Ahmedinejad’ın da bazı Müslümanlar tarafından kabul edilen bu yanlış inanışa karşı çok dikkatli olması ve Müslümanları mutlaka uyarması gerekiyor.
İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Hz. Mehdi hakkında açıklamaları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder