8 Nisan 2014 Salı

Kısa, özlü ve hikmetli sözlerle Mehdiyet…


Kısa, özlü ve hikmetli sözlerle Mehdiyet…
Hz. Mehdi İstanbuldan zuhur ettiğinde müthiş bir coşku yaşanacak.

Hz. Mehdi, Allah’ın izniyle 35-40 yaşları arasında vazifeye başlayacaktır. Kendisi 40 yaşlarında zuhur ettiğinde halk tarafından onun Hz. Mehdi olduğu bilinmeyecek ancak zamanla bu anlaşılacaktır. Peygamberimiz yıllarca mücadele edecek Hz. Mehdi’nin yalnızca 5 ile 9 yıl hüküm süreceğini şöyle bildiriyor:
Resulullah şöyle buyurmuştur: "Benim ümmetimin içinde Hz. Mehdi çıkacak, 5 VEYA 9 YIL (HÜKÜM SÜREREK)yaşayacaktır. Bir adam ona gelecek ve: Ey Mehdi! Bana (mal) ver diyecek. O da onun elbisesini yayıp, içine taşıyabileceği kadar mal dolduracaktır."1

Yaşadığı çağda insanlara maddi, manevi büyük bereket getirecek Hz. Mehdi insanlar tarafından çok sevilecek, insanlar yavaş yavaş bu mübarek insanın çevresinde toplanmaya başlayacaklardır.
Mehdiyet şimdi delikanlılık çağında, sonra olgunluk çağına girecek inşaAllah.
Peygamberimiz bir hadisinde şöyle bildiriyor: “Mehdi, zorluklarınızı gideren velinizdir.”
Peygamberimiz bir hadisinde şöyle bildiriyor: “Siz Mehdi sebebiyle insanların en mesudusunuz.”
İnşaAllah ve MaşaAllah zikri Mehdiyet’in parolasıdır.
Hz. Mehdi tıpkı Bediüzzaman gibi siyasete girmeyecektir, Hz. Mehdi sevgiyle, kardeşlikle, barışla iç içe olan bir insandır. Manevi bir mürşittir. Yani manen ruhu doyuma ulaşmış, aşkı, muhabbeti evinden öğreten bir öğretmendir.
Hz. Mehdi Allah’ın emirlerini yerine getirecek, dinde ayrılığa düşmeyi kaldıracak. Hz. Mehdi’nin kendilerini çağırdığı şey müşriklere ağır gelecek. Hz. Mehdi’yi suçlayacaklar, şirkle, sapkınlıkla, mürtet olmakla suçlayacaklar. Fakat Hz. Mehdi galip gelecek.
Hz. Mehdi ve Hz. İsa geldiklerinde yanlarında Kutsal Emanetler olacak. Hz. Mehdi’nin üzerinde peygamberimizin hırkası olacak.
Mehdiyet 2082’ye kadar devam edecek, o tarihten sonra bozulma başlayacak. O devirde Hz. Mehdi ve Hz. İsa yeryüzünde olmayacak.
Deccal olmadan Hz. Mehdi hiçbir şekilde olamaz. Mehdiliğin zeminini Deccal oluşturuyor. Deccalin zeminini de Hz. Mehdi oluşturuyor. Firavun olmasa Hz. Musa olmuyor. Nemrud olunca Hz. İbrahim oluyor. Allah negatifi ve pozitifi beraber yaratıyor. Pozitif peygamberler, negatif Deccaller.
1.      (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar")

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder