26 Nisan 2014 Cumartesi

Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönem nasıl olacak -1


Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönem nasıl olacak -1
Hz. Mehdi insanların en çok ihtiyaç duydukları dönemde ortaya çıkacak.

Şu anda İslam alemi çok zorluk içinde. Zavallı kadınlar ve çocuklar sınır kapılarında perişan şekilde. Gün geçmiyor ki Müslümanların üzerinde bombalar yağmasın, gün geçmiyor ki bir gün içinde yüzlerce Müslüman şehit edilmesin. Müslümanlar böyle acı çekerken, böyle ansızın, haince, delice öldürülürken tüm dünya sessiz bir şekilde izliyor. Bu acıları durduracak tek güç Mehdiyettir. Hz. Mehdiöyle bir dönemde zuhur edecektir ki tüm Müslüman alemi olduğu gibi tüm dünya bu büyük kurtarıcının adaletine muhtaç olacaktır.
Bütün hayvanların, bütün mahlukatın hepsinin bir lideri olur. Bütün dinlerin, mezheplerin bir lideri olur. Budistlerin mesela Lamaları var, başları. Hıristiyanların yine bir liderleri var, Papaları var. Musevilerin Başhahamları var. Müslümanların şu an ortaya çıkacak başının ismi de Hz. Mehdi’dir. Söylediğim gibi Hz. Mehdi çok zorlu bir dönemde ortaya çıkacaktır. Bu dönemhadislerde şöyle bildirilir:
Gerçek müminler sayıca çok az olacak:
İnsanlara bir zaman gelir ki CAMİLERİNDE TOPLANIP NAMAZ KILARLAR. FAKAT ARALARINDA MÜMİN BULUNMAZ. (Hakim; Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 19)
O zaman fitneler çoğalır:
Kıyamet yaklaştığı zaman ve MÜMİNLERİN KALBİ; ÖLÜM, AÇLIK, FİTNELER, SÜNNETLERİN KAYBOLMASI, BİD'ATLERİN ORTAYA ÇIKMASI, EMRİ BİL MARUF VE NEHYİ ANIL MÜNKER (İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜKTEN MENETME) İMKANLARININ KAYBOLMASI GİBİ SEBEPLERLE ZAYIFLADIĞI ZAMAN benim evlatlarımdan Hz. Mehdi (as) ile Cenab-ı Hak sünnetleri ihya eder..." (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 66)
MAĞRİB'DE (BATIDA) KARIŞIKLIKLAR, FİTNELER VE KORKU OLACAK... FİTNELER ÇOĞALACAK. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, s.440)
İstisnasız her yere ulaşan fitneler görülür:
HİÇBİR TARAFIN ONDAN MAHFUZ KALMAYACAĞI BİR FİTNE ZUHUR EDECEK... ve bu durum bir münadinin semadan seslenerek: "Ey insanlar, emiriniz artık Mehdi'dir" demesine kadar devam edecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 23)
Fitneler süratle yayılır:
Hiçbir tarafın ondan mahfuz kalmayacağı bir fitne zuhur edecek, bu FİTNE KALDIĞI YERDEN HEMEN BAŞKA BİR TARAFA YAYILACAK... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 21-22)
Fitneler hiç durulmaz:
Şu muhakkak ki (BİRBİRİNİ TAKİP EDEN) BİRTAKIM FİTNELER OLACAKTIR. SONRA TEKRAR FİTNELER OLACAKTIR. SONRA YİNE FİTNELER OLACAKTIR. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 375, no. 684)
İnsanları imandan uzaklaştıran fitneler olur:
Kıyamete yakın karanlık gecelerin parçaları gibi karışıklıklar olacaktır. BU KARIŞIKLIKLAR İÇİNDE KİŞİ MÜMİN OLARAK SABAHLAYIP KAFİR OLARAK AKŞAMLAYACAK, MÜMİN OLARAK AKŞAMLAYIP KAFİR OLARAK SABAHLAYACAKTIR. (Kur'an ve Sünnette Kıyamet ve Ahiret, s. 155)
Kıyamet önü sıra KARANLIK GECELER GİBİ FİTNELER VARDIR. (Ramuz-El Ehadis, 121/5)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder