24 Nisan 2014 Perşembe

Kar tanelerindeki mucize…


Kar tanelerindeki mucize…
Kar, seyretmeye doyamadığımız, yediden yetmişe herkesi heyecanlandıran müthiş bir güzellik. Kar taneleri biraraya geldiklerinde oluşan manzara muhteşem… ruhta oluşturduğu etkinin ise kelimelerle tarifi neredeyse imkansız. Puf puf, lapa lapa dökülen kar taneleri birbirleriyle öyle uyumlular ki birleştiklerinde doğa bambaşka bir görünüme bürünüyor.
Birarada muhteşemler, tek tek olduklarında ise inanılmaz… Neden mi inanılmaz? Çünkü hayatınız boyunca gördüğünüz, dokunduğunuz, kartopu yapıp oynadığınız kar tanelerinin hiçbir tanesi birbirinin aynısı değildir. Evet yanlış duymadınız. Bugüne kadar dünyaya bir diğerinin aynısı olan tek bir kar tanesi düşmedi. Bunun nedeni, kar tanelerini meydana getiren su moleküllerinin muhteşem moleküler özellikleri. Tek bir kar tanesinde 10 üzeri 18 su molekülü bulunmaktadır. Su moleküllerinin farklılaşmaları nedeni ile tek bir kar tanesini meydana getiren moleküllerin 10 üzeri 15 tanesi diğerlerinden farklı olacaktır. Bu hesaba göre, iki kar tanesinin tamamen aynı düzenlemeye ve şekle sahip olması 10 üzeri 24'de bir ihtimaldir. Ve böyle bir ihtimalin, evrenin başlangıcından bu yana gerçekleşmiş olma olasılığı sıfırdır.
Kar tanelerinin olağanüstü özellikleri bununla bitmiyor. Mikroskop altında görülebilen bir de muhteşemsimetrileri var. Tek bir merkezden çıkan 6 kristal çubuk üzerinde farklı şekillerde kristaller oluşuyor. Su molekülleri önce 6 parçalı çubuk şeklindeki çatıyı oluşturuyorlar. Dikkat edin, bu çubukların hepsinin birbirine uzaklığı ve uzunlukları çok düzgün bir simetri oluşturuyor. Çubukların üzerinde gelişen kristallerin ise hem kendi içlerinde simetrik hem de diğer çubuklarla bir simetri oluşturuyor. Merkezin etrafında oluşan ilk sıradaki kristaller ise oluşturdukları simetri nedeniyle birbirleriyle birleştiklerinde yine kendi içinde simetrik muhteşem bir şekil oluşturuyor.
Şimdi kar tanelerindeki bu ince detayları bilen biri size şöyle bir iddiada bulunsa: Su molekülleri her defasındatesadüfen bu şekilde simetrik bir yapıda kristalleşiyorlar. Bu bir şaka değil. Bilime, akla ve mantığa tamamen aykırı bu iddiayı evrimciler tam 150 yıldır dile getiriyorlar.
7
Su moleküllerinin birbirleri ile birleşmeleri sonucunda birbirinden tamamen farklı, mükemmel bir simetride ve kusursuz bir geometride birbirinden gözalıcı şekillerin oluşması Allah’ın sanatıdır. Fizik ve kimya kurallarını yaratan Allah, doğadaki sanatını bilimle bize sunar. Doğayı tertemiz bir örtüyle süsleyen kaplayan kar tanelerini de, bu tanelerin mikroskobik simetrisini de, bu simetriyi görmemize imkan veren mikroskopları da yaratan Allah’tır.
2
Hamd, göklerde ve yerde olanların tümü kendisine ait olan Allah’ındır; ahirette de hamd O’nundur. O, hüküm ve hikmet sahibidir, haber alandır. Yerin içine gireni, ondan çıkanı; gökten ineni ve oraya çıkanı bilir. O, esirgeyendir, bağışlayandır. (Sebe Suresi, 1-2)
3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder