26 Nisan 2014 Cumartesi

Peki ama kim bu gündemi sarsan kedicikler?

Peki ama kim bu gündemi sarsan kedicikler?
Modern, eğtimli, güzel kadınlar dindar olamaz mı? Bağnazlara ve yobazlara en güzel cevabı onlar vermiyor mu?












Geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde çıkıp da "Bazen televizyonlarda izliyoruz, çevresindekilerle hahaha ihihhi, inşallah maşallah, başka bir şey yok. Kedicikler bilmem necikler. Bunlar da bir şey yaptıklarını zannediyorlar. İslam adına, iman adına, Kur'an adına, edep adına, namus adına, ar haya adına hiçbir şey bulamıyorsunuz" diye konuşunca nerdeyse kıyamet koptu. Şimdi tüm medya bu tartışmayı izliyor.
Ben de birçok arkadaşım gibi kedicikler lakabıyla ünlenen hanımları izliyor ve medyadan yazılarını takip ediyorum. Şimdi burada bu hanımlara çok ciddi haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Çünkü bu insanlar gece demeden, gündüz demeden, yaz demeden, kış demeden televizyona çıkıp saatlerde tebliğ yapıyorlar. Bakın yarım saat değil, bir saat değil, saatlerce Kuran’dan, iman hakikatlerinden, peygamberimizin hadislerinden bahsediyorlar. Bu insanların cumartesileri yok, pazarları yok, bayramları yok, yılbaşları yok, kendilerine ayırdıkları hiç bir vakitleri yok.
Üstelik televizyona çıkıp iman hakikatlerinden bahsederken, Darwinizmi ve materyalizmi bitirirken, PKK’ya ve Öcalan’a bu ülkeyi asla teslim etmeyeceklerini anlatırken, Kuran mucizelerini anlatırken tek bir kuruş bile almıyorlar. Haftada 7 gün canlı yayında hiçbir karşılık beklemeden tebliğ yapan insanlar bunlar. İnsanların biraz ellerini vicdanlarına koymaları gerekmiyor mu? Facebook’ta ve twitter’da kaçbin kişinin bu insanlar sayesinde namaza başladıklarını, Kuran okumaya başladıklarını, Kuran mucizelerini öğrendiklerini ve kalplerinin imana ısındığını biliyor musunuz acaba? Kaç kişinin yine bu insanların vesilesiyle kar, kış demeden sokaklara çıkıp tebliğ yapmaya başladıklarını, dünya çapında konferanslar düzenlediklerini biliyor musunuz acaba? Tek bir insanın imanına vesile olmak çok büyük sevapken bu insanlar binlerce kişinin kalbini İslam’a ısındırdılar. Bu görülmeyecek, ya da fark edilemeyecek bir güzellik mi?
Kediciklerin televizyonda yaptıkları tebliğin dışında bir de medyada yer alan güzel ve hikmetli yazıları var. Bakın yazar Seral Köprülü de kedicikleri nasıl anlatıyor:
1.      Bana neden kediciklerin köşe yazılarını paylaştığımı ve iyi araştırmam gerektiğini söylediler, ben de bu tavsiyeye uyup araştırdım.
2.      Yaptığım araştırmada Kediciklerin daha önce gözden kaçırdığım onlarca yazısı ve Avrupa/ABD kanallarındaki söyleşilerine rastaldım.
3.      Özellikle Gezi ve 17 Aralık’ta sadece yurt içinde değil, yurt dışında da AK Partiye destek verdiklerini gördüm.
4.      Ceylan Özbudak’ın Al Arabiya yazısı: “Why Erdogan is still popular despite the Twitter ban”
5.      Ceylan Özbudak on HuffPost Live Explaining (Huffpost canlı vağlantı)
6.      Aylin Kocaman’ın Asharq Al Awsat’ta çıkan yazısı: “Turkey: Who is the real parallel structure?”
7.      Aylin Kocaman’ın Al Arabiya televizyonu ile canlı bağlantısı
8.      Damla Pamir’in haberform daki “Canı istemezken gayret etmek” yazısı
9.      Damla Pamir’in Etki Haber sitesindeki yazıları
10.  Tülay Kumaşçı’nın Hür Haber’deki yazısı “Suriye’deki çocuğun suçu ne?”
11.  Didem Ürer’in Rota Haber’deki yazısı: “Derin güçlerin Müslümanlar üzerindeki planları”
12.  Gülşah Güçyetmez’in “529 Avrupalı olsaydı” yazısı
13.  Didem Rahvancı’nın Keşmir’deki zulümle ilgili yazısı
14.  Ebru Altan’ın “Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlar ne zaman bozulur” başlıklı yazısı
15.  Bu yazı ve faaliyetlere daha binlerce örnek var. Bu insanlar sussun demek, aydın gençlik sussun, fikir özgürlüğü ortadan kalksın demek...
Bakın, “yiğidi öldür ama hakkını yeme” demişler. Kedicikler Türkiye’nin modern bir ülke olduğunu, özgür bir ülke olduğunu sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya gösteriyorlar. Bir kadının hem modern hem eğitimli, hem de dindar olabileceğini gösteriyorlar. AK Parti hükümetinin bağnazlıktan uzak olduğunu kimseyi ötekileştirmediğini dünyaya gösteriyorlar. Bütün bunların yanında yazdıkları yazılarla, yaptıkları konuşmalarla Türk milletinin Türkiye’yi asla PKK’ya teslim etmeyeceği mesajını veriyorlar. Yurt dışında birçok televizyon programına katılıp Türkiye’nin modern yüzünü dünyaya gösteriyorlar. Söylediğim gibi onları sürekli eleştirenler ya da yaptıklarında kusur bulanlar hiçbir şey yapmazken kedicikler her gün ciddi bir gayret içinde yazılarıyla ve televizyon programlarıyla binlerce insana ulaşıyorlar.
Biz istiyoruz ki güzel işler yapan insanlar, modern gençler, bakımlı ve dindar kadınlar eleştirilmesin bu ülkede. Kimse ötekileştirilmesin. Türkiye hiçbir zaman yobaz zihniyetle yönetilmeyecek. Bu da böyle bilinsin. Burası Atatürk Türkiye’si, yobazların ülkesi değil! Türkiye daima modern, daima ileri görüşlü, daima yeniliklere açık insanların ülkesi olacak. Ve Kuran Müslümanlığında başörtülünün de, başörtüsüzünde, dekolte giyenin de, modern giyinenin de, çarşaf giyeninde aynı safta olduğunu herkes bilecek. Kuran’ın özgürlük demek olduğunu, eşitlik demek olduğunu, hoşgörü ve sevgi demek olduğunu, güzel bakıp güzel görmek demek olduğunu herkes bilecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder