24 Nisan 2014 Perşembe

Akasya ağaçlarını canları pahasına koruyan karıncalar


Akasya ağaçlarını canları pahasına koruyan karıncalar
Karıncalar akasya ağaçlarını canları pahasına koruyorlar

Bugün yine sizlere çok güzel bir iman hakikatinden bahsetmek istiyorum. Karıncalarınakasya ağaçlarını canları pahasına koruduklarını biliyor musunuz? İman hakikatlerini incelediğimizde hayvanların fedakar tavırlar sergilerken, aynı insanlar gibi hatta kimi zaman insanları hayrete düşürecek derecede önemli akıl belirtileri gösterdiklerine, birkaç amaşalı planlar yaptıklarına ve ileri görüşlü davrandıklarına da şahit oluyoruz. Bunları okuyup öğrenirken, haklı olarak “bir hayvan bütün bunları nereden bilebilir, bunları nasıl düşünebilir?” gibi sorular aklınıza gelebilir.
Bu canlıların her biri Yaratıcıları olan, sonsuz merhamet ve şefkat sahibi, alemlerin Rabbi olan Allah’ın kendilerine ilham yoluyla emrettiklerini yerine getirirler. Allah Kuran’da göklerde ve yerde bulunan tüm canlıların emrolunduğu şekilde davrandıkları şöyle bildirir:
Göklerde ve yerde olan ne varsa, canılar ve melekler Allah’a secde ederler ve onlar büyüklük taslamazlar. Üstelik (her an bir azab göndermeye kadir olan) Rablerinden korkarlar ve emrolundukları şeyi yaparlar. (Nahl Suresi, 49-50)
1 2 3 4 5 6

1 yorum:

  1. Saya ingin berterima kasih kepada seorang Dokter medis yang luar biasa dalam pribadi Dr Collins Raphael yang telah membuat keluarga saya dan saya bangga dalam kepercayaan dan urgensi, ia membeli salah satu ginjal saya untuk pasiennya dengan jumlah uang yang luar biasa dalam dolar, saya menemukan alamat email di internet sebagai doctorcollins3@gmail.com diterbitkan oleh satu Michel dan Lopez berterima kasih kepadanya dan memberi tahu dunia tentang bagaimana dia datang menyelamatkan mereka secara finansial sebagai akibat dari membeli ginjal mereka tanpa stres, saya segera menerapkan melalui email dan saya mengingat semua perhatian yang saya butuhkan oleh Dokter dalam waktu kurang dari seminggu saya memenuhi semua persyaratan, dan uang setengah saya seperti mimpi ketika datang ke rekening bank saya sebelum transplantasi, saya mendorong Anda untuk menghubungi Dr.Collins melalui; doctorcollins3@gmail.com untuk kedahsyatan keuangan Anda untuk datang seperti tambang beberapa bulan yang lalu. Saya berjanji untuk melakukan ini ketika saya akhirnya skala. doctorcollins3@gmail.com +2348108439977

    YanıtlaSil