22 Nisan 2014 Salı

Bengladeş’te Abdulkadir Molla’nın idam edilmesini istemiyoruz!


Bengladeş’te Abdulkadir Molla’nın idam edilmesini istemiyoruz!
Tüm dünya bu idam karşısında ayağa kalkmalı ve idam bir an önce durdurulmalı!

Bengladeş Cemaat-i İslami lideriAbdülkadir Molla’nın dün yapılması beklenen idamının ertelendiği söyleniyor. Onu ziyarete giden oğlu "İdamın durdurulması önceden mümkün olabilirdi ancak artık çok geç. Bangladeş hükümeti asmakta kararlı ve bundan vazgeçmeyecek" diye konuşuyor.
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkûm edilmişti. Partide genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için temyiz mahkemesine başvurmuştu.
Türkiye’den ve tüm dünyadan Bengladeş’te yaşanan bu vahşete karşı çok büyük tepki yağıyor. Çünkü burada yapılan çok büyük bir ahlaksızlık. Cahilliklerinin ve pervasızlıklarının ne boyutta olduğunu tüm dünya görüyor.  İdam bütün dünyada kalkarken Bengladeş’te nasıl göz göre göre bir cemaat liderinin asılmasına karar veriliyor? Neye göre, hangi suça göre bir insan tüm dünyanın gözü önünde ölüme gönderiliyor?
Herkes bu konunun üzerine gitmeli. Dün de aşağıdaki twitter adreslerine tüm dünyadan binlerce tepki yağdı. Bunun üzerine Bengladeş hükümeti şimdilik kararı ertelemiş gibi gözüküyor. Ama iyice sinip korkmaları için hem twitterdan, hem de tüm basından çok büyük bir haksızlık yapıldığını tüm dünyaya adeta haykırmak gerekiyor. Tüm duyarlı, vicdanlı insanları bir insanın haksız yere idam edilmemesi adına bir araya gelmeleri için çağırıyorum. Aşağıdaki twitter adreslerine yılmadan, usanmadan, gece gündüz demeden yazsınlar. Yetkilileri, insan hakları organizasyonlarını duyarlı olmaya davet etsinler:
#Bangladeşteidamistemiyoruz
#wedontwantexecutioninBangladesh
Bengladeş’te şu an İslam’a karşı bir İslam uygulanmaya çalışılıyor. Hindistan siyasetinin etkisi altına girmiş Bengladeş hükümeti Cemaati İslamiye’yi yasaklayarak Pakistan ile olan ayrılığını daha da derinleştiriyor ve Hindistan siyasetini uyguluyor, diğer taraftan Ocak ayında yapılacak olan seçimler öncesi 3 ay görev yapması gereken bağımız hükümeti kurdurmayarak seçimleri tekrar kazanmaya çalışıyor. Bangladeş bir taratanArakan’lıların sığındığı bir ülke olurken diğer taraftan ise verilen idam kararı ile kaosunu derinleştiriyor. Bengladeş yetkilileri İslam’da tek bir suçsuz insanı öldürmenin hükmünün tüm dünyayı öldürmek yerine geçtiğini unutmasınlar. Ve bir an önce idamı durdursunlar. Yoksa kendi tarihlerine çok büyük bir utancı kazıyacaklar.
…Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder