26 Nisan 2014 Cumartesi

İngiliz gençler İslam dinine koşuyor!


İngiliz gençler İslam dinine koşuyor!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’de 1yılda 779 kişinin Müslüman olduğunu açıkladı. İslam’ı kabul edenler arasında 150 kişi ile Almanlar ilk sırayı alırken, bunu Ruslar,Fransızlar ve Türkler takip etti. İstatistikleregöre daha çok kadınlar ve Hristiyanlar dindeğiştirdi, 21 ateist de Müslüman oldu. Durum ülkemizde bu haldeykenİngiltere’de de gençler hızla İslam dinine yöneliyorlar.
İngiltere'de özellikle siyahi gençler arasında İslam'ın en çok tercih edilen din olduğu belirlendi. Müslüman gençlerin bir araya gelmesi ve sosyal faaliyetler yapmaları amacıyla başlatılmış bir proje olan Selam Projesi'nin başındaki isimSalih Lokman projeyi ve ülkedeki Müslümanları El Cezire'ye anlattı. Salih Lokman'a göre, ülkede birçok siyahi genç İslam’ı seçiyor ve bu gençlerinçoğu da Hristiyan ailelerden gelme.
Salih Lokman, sonradan İslam'ı seçen siyahi gençlerin çoğunun geçmişlerinde kötü anılarının olduğunu, ayrımcılığa uğradıklarını ve şiddete meyilli olduklarını ifade ediyor. İnsanlara İslam'ın şiddet içermeyen bir din olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirtiyor.
Lokman ayrıca, “Biz burada doğru, onurlu ve iyi bir hayat yaşamaya çalışıyoruz ve bir Müslüman olarak dinimizi ve normal hayatımızı bir arada yaşadığımızı göstermek istiyoruz” dedi. Lokman ülkedeki siyahi gençlerin İslam'ı seçerek hayatlarını düzene soktuklarını ifade ederek, onlara ellerinden gelen bütün yardımları yaptıklarını belirtti.
İslamiyetin ülkedeki gençler, özellikle de siyahi gençler arasında giderek yaygınlaştığını da ifade eden Lokman, yaklaşık on yıl öncesine kadar 106 bin civarında olan siyahi Müslüman sayısının şu anda 270 bin civarında olduğunu söyledi. Bunun da ülkedeki siyahi nüfusun yaklaşık yüzde 14,5'ine tekabül ettiğini belirtti.
Umarım İngiltere’de İslam’a yönelen gençlerin sayısı giderek artar. Böylece gençler dinsizliğin getirdiği o kabus dolu hayattan kurtulurlar. İffetini, bilincini, aklını, kısaca herşeyini yitirmiş, alkole ve uyuşturucuya sığınmış bir gençlik yerini imanlı, akıllı, İslam’ın ve Kuran’ın güzelliğini fark etmiş gençlere bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder