26 Nisan 2014 Cumartesi

Kuran’dan bazı sırlar…


Kuran’dan bazı sırlar…
İnsan ancak Kuran'a uyarsa huzuru ve mutluluğu bulur.

Kuran sırlarla dolu, katlamalı anlamlarla dolu muhteşem bir kitap. Hem geçmişe bakıyor, hem günümüze, hem de ahir zamana. Ayetlerde hem geçmişte yaşanan olaylar haber verilirken hem de günümüzde yaşanacaklara işaret ediliyor. Bugün sizlerle Kuran ayetlerinde bizlere bildiren bazı sırlardan bahsedeceğim.
Meryem Suresi, 12-13:
(Çocuğun doğup büyümesinden sonra ona dedik ki:) "Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut." Daha çocuk iken ona hikmet verdik.
Katımız'dan ona bir sevgi duyarlılığı ve temizlik (de verdik). O, çok takva sahibi biriydi. (Meryem Suresi, 12-13)
Bakın ayette “’Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut.’ Daha çocuk iken ona hikmet verdik” diyor Cenab-ı Allah. "Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut." Ahir zamanda da Hz. Mehdi Kuran’ı kuvvetle tutacak. Kuran’a sıkı sıkıya sahip çıkacak. “Daha çocuk iken ona hikmet verdik.” Demek ki Hz. Mehdi (as) da daha çocukken güzel ahlaklı olacak. Merhametli ve şefkatli olacak.
Bakın yine ne diyor ayette: “Katımız'dan ona bir sevgi duyarlılığı ve temizlik.” Demek ki Hz. Mehdi sevgiye çok açık olacak. Hem sevmekten hem sevilmekten çok hoşlanacak. Ona işaret var ayette. Ve “temizlik” demek ki Mehdi şiddetli bir titizlikte temiz olacak. Ayet işaret ediyor. “O, çok takva sahibi biriydi.” Demek ki Hz. Mehdi dine çok titiz olacak. Yobazlığa değil, Kuran’a titiz olacak. Bu da anlaşılıyor. Ayet işaret ediyor Hz. Yahya’dan.
İsra Suresi, 45:
Kur'an okuduğun zaman seninle ahirete inanmayanlar arasında görünmez bir perde kıldık. (İsra Suresi, 45)
Bakın Allah ayetinde “Kuran okuduğun zaman seninle ahirete inanmayanlar arasında görünmez bir perde kıldık.”  diyor. Yobaza Kuran okursun, kabul etmez. Darwiniste okursun, kabul etmez. Niye? Allah açıklıyor; “görünmez bir perde kıldık.” Çünkü ahirete inanmayan bu insan ‘İkinci ben’de. ‘Birinci ben’de değil. Bir başka hayatta yaşıyor, özel, Allah tarafından yaratılmış. Dolayısıyla dediğini anlamaz. Arada görünmez bir perde var. Kuran okunduğunda onun tarafına geçmiyor.
Furkan Suresi, 30:
Ve elçi dedi ki: "Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terk edilmiş (bir Kitap) olarak bıraktılar." (Furkan Suresi, 30)
Bakın ayette peygamberin tek şikayeti Kuran’ın terk edilmesi. Yani yobazların ne kadar azgın ve ne kadar güçlü olacaklarına Kuran işaret ediyor. Bağnaz kafanın neler yapacağına. Bakın, Peygamberimiz (s.a.v)’in bir tane şikâyeti var ahirette; “Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kuran'ı terk edilmiş (bir Kitap) olarak bıraktılar.” Yani hurafelere yöneldiler, Kuran’ı esas almadılar. Şu anda da zaten bütün İslam âleminin başı hurafelerle belada. Çekilen acıların sebebi de o, hurafeler, uydurmalar. Tüm dünyanın İslam’ı yanlış tanımasının da nedeni bu hurafeler. İslam,’a dinimize en büyük kötülüğü yobazlar yapmıştır. Yobazlar sayesinde birçok insan İslam’ı yanlış tanıyıp İslam’dan uzaklaşmıştır.
“Kuran’dan bazı sırlar” yazı dizime daha sonra da devam edeceğim. Umarım kalplere şifa olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder