24 Nisan 2014 Perşembe

Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri -9


Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri -9
Mehdiyet ahir zamanda bağnazlığı yerle bir edecek.

Bugün yine Kuran’da yer alan ayetlerin ebced tarihlerinin nasıl ahir zamana, yani günümüze baktığını sizlerle paylaşmaya devam etmek istiyorum. Ayetlerin ebced değerleri çok önemli bir anlam içeriyor, günümüze yani ahir zamana bakıyor. İsterseniz yine Kuran ayetlerinde yer alan ebcetlere geçmeden önce ahir zaman ile ilgili iki hadise bakalım.
Ahir zamanda gerçek ilim ortadan kalkıp cehalet yerleşecek:
Allah-u Teala ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. LAKİN ALİMLERİ, İLİMLERİ İLE BERABER CEMİYET İÇİNDEN ALIR, RUHLARINI KABZEDER. ARTIK KARA CAHİL BİR ZÜMRE KALIR. HALK BUNLARDAN DİNİ İHTİYAÇLARINI SORARLAR, ONLAR DA (AYET, HADİS GÖZETMEDEN) KENDİ DÜŞÜNCE VE ARZULARINA GÖRE FETVA VERİP, HEM KENDİLERİ SAPARLAR HEM DE BAŞKALARINI SAPTIRIRLAR.(Buhari, Tecrid-i sarih: 2174)
Peygamberimizin hadislerini gizlemeye çalışacaklar:
Hz. Cabir (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Bu ümmetin SONRADAN GELENLERİ ÖNCE GELENLERİNE LANET ETTİĞİ VAKİT, KİM BİR HADİSİ SÖYLEMEZ KETMEDERSE (GİZLERSE) ALLAH’IN İNDİRDİĞİNİ KETMETMİŞ (GİZLEMİŞ) OLUR.” (Buhari, İlm 34, 6034)
Ebu Sa’idi’l-Hudri anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: Kim İNSANLARIN DİNİ İŞLERİNDE ALLAH’IN FAYDALI KILDIĞI BİR İLMİ GİZLERSE, Allah kıyamet günü onu ateşten gem ile gemler. (Buhari, İlm 34, 6034)
Şimdi ayetlerin hayret uyandıran ebced tarihlerine bakalım:
ebced 1ebced 2ebced 3ebced 4ebced 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder