26 Nisan 2014 Cumartesi

Halk tapelerden etkilenmediği için mi AKP’ye oy verdi?


Halk tapelerden etkilenmediği için mi AKP’ye oy verdi?
Yerel seçim sonuçlarının ardından Başbakan Erdoğan ve ekibi her zaman olduğu gibi balkon konuşmasındaydılar. Yine kendine çok güvenen bir Tayyip Erdoğan vardı karşımızda. Halka aldıkları oylar için, kendisine hala güvendikleri için teşekkür ediyordu. Bundan sonra paralel devlete nasıl göz açtırmayacaklarını anlatıyordu.
Peki halk sizce tapelerden etkilenmediği için mi AKP’ye oy verdi?  Muhalefetin ve paralel devletin birlikte bastırması, ortaya çıkarılan kasetler ve görüntüler gerçekten hiç işe yaramadı mı? Halk izlediği bu görüntüler karşısında hiç mi irite olmadı?
Aslında bu soruların cevabı şu: Tabii ki halk çok rahatsız oldu ve etkilendi. Bu görüntülerden, çıkarılan olumsuz haberlerden tabii ki çok etkilendi. İşte bu yüzden AK  Partinin oyları %48 civarlarında seyretti. Eğer bu görüntüler ve tapeler olmasaydı, o zaman AK Paertinin oyları %60 lara %70’lere dayanırdı.
Fakat halk güvensiz, ne olacağı belirsiz bir ortamın içine düşmek istemedi. AK Parti %25’lere oy aldığında ve hükümet düştüğünde sabah nasıl bir Türkiye’ye gözünüzü açacağınızı hayal edin. Dolar bir anda yükselecek, borsa tepetaklak olacak, faizler bir anda artacak. Halk yine fakirleşecek, halk yine borçlanacak. İşte Türk milleti böyle bir ortamı yaşamak istemediği için, ekonominin batmaması için, huzur ve güvenliğin devam etmesi için gidip oyunu AK Parti’ye verdi.
Şimdi Tayyip Erdoğan ve ekibinin bu huzurlu, sakin ve güvenilir ortamı korumaya dikkat etmesi gerek. Halkımız kavga istemiyor, tartışma istemiyor, Müslüman’ın Müslüman’ı boğazladığını görmek istemiyor. En ufak bir bağrış çağrış duymak istemiyor. Ama bir yanda da PKK’ya karşı hükümetin dimdik durduğunu görmek istiyor. Tayyip Erdoğan bu noktada Öcalan’a hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini göstersin. “Tek bayrak, tek devlet, tek millet” şeklinde konuşup bu vatanı böldürmeyeceğini göstersin.
Evet gerçekten de, AK Parti hükümeti oyları rahatlıkla %70’e çıkarabilir.  Biraz daha sevgi, biraz daha her kesime sahip çıkış ve tabii ki kadına verdikleri değeri kat kat arttırmaları. Ve hiç şüphesiz bu toprakları asla böldürmeme hedeflerini açık ve net ortaya koymaları. Bunları yaptıkları taktirde AK Partinin önü açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder