24 Nisan 2014 Perşembe

Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri – 7


Kuran’daki ayetlerde hayret uyandıran ebced tarihleri – 7
Bugün yine Kuran’da yer alan ayetlerin ebced tarihlerinin nasıl ahir zamana, yani günümüze baktığını sizlerle paylaşmaya devam etmek istiyorum. Ayetlerin ebced değerleri çok önemli bir anlam içeriyor, günümüze yani ahir zamana bakıyor. İsterseniz yine Kuran ayetlerinde yer alan ebcetlere geçmeden önce ahir zaman ile ilgili iki hadise bakalım:
Ahir zamanda olduğumuz bu dönemde tüm dünyayı kurtarmak üzere zuhur edecek olan Hz. Mehdi’nin hadislere göre 313 ihlaslı talebesi olacak. Bakın peygamberimiz bu talebelerle ilgili neler söylüyor:
Hz. Mehdi’nin yanındakiler tüm baskılara rağmen korkuya kapılmazlar:
Hz. Ali’den anlatıldığına göre adamın biri kendisine Hz. Mehdi (as)’ı sordu. Hz. Ali ise “O (Hz. Mehdi) ahir zamanda çıkacaktır. Kişinin “Allah” dediği için ölüme mahkum edileceği bir zamanda gelecektir” diye cevap vermiştir. Devamında “ALLAH, ONUN ETRAFINDA HİÇBİR ŞEYDEN KORKMAYAN VE HİÇBİR MENFAAT İÇİN SEVİNMEYEN BİR TOPLULUK MEYDANA GETİRECEKTİR”. (Sıddık Rasan Han, el-İzan, s.128)
Dünyaya yönelik maddi ve manevi hiçbir hırsları olmayacaktır:
Ey Ebu Hüreyre! Bu topluluk (HZ.MEHDİ (AS) CEMAATİ) zor ve güç bir yola girerek peygamberlerin derecesine kavuşurlar. ALLAH KENDİLERİNİ DOYURDUKTAN SONRA AÇLIĞI, GİYDİRDİKTEN SONRA ÇIPLAKLIĞI, İÇİRDİKTEN SONRA SUSUZLUĞU TERCİH EDERLER; ALLAH’IN KATINDAKİNE ÜMİTLERİNİ BAĞLAYIP BUNLARI TERK EDERLER.HESABINDAN KORKU DUYARAK HELALİ DAHİ BIRAKIRLAR. DÜNYAYA SADECE BEDENLERİ İLE İLGİ GÖSTERİRLER, ONUN HERHANGİ BİR ŞEYİYLE İŞTİGAL DE ETMEZLER.
Şimdi birlikte ayetlerin ebced değerlerine bakalım:
ebcedler 1
ebcedler 2
ebcedler 3
ebcedler 4
ebcedler 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder