24 Nisan 2014 Perşembe

AKP hükümeti operasyonları sahiplensin; Ergenekoncular boşa ümitlenmesin...


AKP hükümeti operasyonları sahiplensin; Ergenekoncular boşa ümitlenmesin...
Edogan akılcı politikalarla kendisini devirmeye azmeden batıya dersini vermeli.

Yalçın Akdoğan'ın, Ergenekon ve Balyozcuların yeniden yargılanmasına yönelik çıkışıyla başlayan tartışmalar, Başbakan Erdoğan'ın 'İçerde günahsız yatan çok kişi var' çıkışıyla yeni bir boyut kazandı. Söz konusu girişim kamuoyunda tepkiye neden olurken, Ergenekoncular ve destekçileri tarafından da alkışlanıyor.
Şimdi bu noktada hükümetin çok dikkatli olması gerekiyor. Önce 17 Aralık operasyonuna değinirsek, AKPhükümeti çekingen davranmak yerine bu operasyonları sahiplenmeliTam tersine halka operasyonları kendilerinin yaptıklarını ve yolsuzlukyapanlara nefes bile aldırmayacaklarını açıklasınlar.Şimdiye kadar derin çeteleri, yolsuzlukları, rüşvetleri ortaya çıkaran devletin kendisidir. Bundan sonra da hükümet bu konuda kararlılığını göstermeli.
“Yolsuzluk operasyonunu Gülen cemaati yaptı” diyorlar, “Ergenekoncuları Gülen cemaati hapise attı” diyorlar. O zaman tüm bu başarılar Gülen cemaatine ait olur. Halbuki bunları yapan devlettir. Ergenekonculara nefes bile aldırmayıp, büyük bir cesaretle üstlerine giden AKP hükümetidir. Eğer içlerinde suçsuz yere yatan varsa mahkemede aklanır, ama suçlular mutlaka cezalarını çekecekler. Bu yüzden Ergenekoncular ve onların destekçileri hiç boş yere umutlanmasınlar.
Bildiğiniz gibi AİHM'nin 2012'deki kararı bugün Yalçın Akdoğan'ın başlatıp Başbakan Erdoğan'ın sürdürdüğü Ergenekon'u masumlaştırma girişimlerine de cevap niteliği taşıyor. AİHM, geçtiğimiz yıl aldığı aynı kararda, Ergenekon'u, 'Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü' olarak tanımlamıştı.Türk mahkemelerinin de dava sonrasında AİHM ile paralel yönde aldığı kararlar ortada dururken, hükümet bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyecek ve derin devletin üzerine gidecektir.
Tekrar söylüyorum, devlet 17 Aralık operasyonlarını sahiplensin. Erdoğan güçlü bir çıkışla halka yolsuzlukların üzerine gideceklerini açıklasın. Bazı mihraklar insanların boşu boşuna hapislerde yattıklarını ima edip Öcalan’ın da bu kişilerin içinde olduğunu söyleyerek genel affa insanları alıştırmaya kalkmasın.Türk milletinden tek bir insan bile Öcalan’a af verilmesini onaylamaz. O yüzden Ergenekon çetesi hiç bu yönde plan yapıp değişik yollarla halkın karşısına bu öneriyi çıkarmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder