26 Nisan 2014 Cumartesi

Stephen Hawking: “50 yıl içinde Ay’da yaşayacağız ve Mars’a yöneleceğiz” derse...


Stephen Hawking: “50 yıl içinde Ay’da yaşayacağız ve Mars’a yöneleceğiz” derse...
İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking'e göre, dünyadaki nüfus artışı nedeniyle insanlar 50 yıl içinde Ay'a göç edecekmiş. Hawking, Live From Space televizyonunda yayınlanan açıklamasında, “50 yıl içinde insanlık Ay'da koloniler kurmuş olacak veMars'a yönelmeye başlayacak” ifadesini kullanmış ve konuşmasına şöyle devam etmiş:
“Geleceğimizden korkuyorum.Gezegenimiz aşırı nüfus ve kaynak eksikliği tehdidiyle karşı karşıya. Bir B planına ihtiyacımız var”diyen Hawking, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yolculuklar için gerekli bilgilerin toplanmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Aslında son yıllarda Hollywood yapımı filmlere bakarsanız hep yeni kıyamet senaryolarıyla karşılaşırsınız. Dünya yanıp yıkılırken uçakla (!) bir gezegene kaçmayı başarabilen bir grup insan ve yüzlerinde manalı bir zafer gülüşü! Ya da yine dünyada kıyamet kopmuşken bir uzay aracına binip kaçan ve uzayda yepyeni bir gezegene adım atanlar. Norveç'in Svalbard Adası'na yapılan Kıyamet Ambarı da apayrı bir senaryodan ibaret. Orada da bilim adamları güya kıyamet koptuğunda ayakta kalabileceğini umdukları bir dağın içine bir ambar inşa ediyorlar ve bu ambarın içine de binlerce tohum biriktiriyorlar. Kıyamet koptuktan sonra güya bu tohumları ekip hayatlarına devam edebilecekler! Bunların dağın içine ambar inşa etmesi tıpkı tufan sırasında Hz. Nuh’un oğlunun dağa sığınmasına benziyor, bu yönden de çok manidar.
Bilim adamları şu anda dünya dışında hiçbir gezegende yaşam olmadığını çok iyi biliyorlar. Kıyamet dünyaya bir göktaşının çok şiddetli çarpıp daha sonra tekrar dönüp çarpmasıyla başlayacaktır. Bu sırada çok şiddetli volkan patlamaları olacak, her yerde yangınlar, çok büyük depremler yaşanacak ve tüm dağlar tamamen paramparça olacaktır. Denizler tutuşacak, yeryüzüne adeta binlerce atom bombası düşmüş gibi olacaktır. Ortaya yayılan radyasyondan ve ard arda yaşanan felaketlerden sonra dünyada tek bir canlı, tek bir hayvan, tek bir bitki, tek bir insan bile kalmayacaktır. Kıyametten sonra dünyada yaşam hiçbir şekilde mümkün değildir.
Kıyametten sonra dünyada yaşam mümkün olmadığı gibi içinde oksijen olmayan, su olmayan, sıcaklık dereceleri -300’lere varan gezegenlerde de yaşam mümkün değildir. Dolayısıyla kıyametten sonra insanların dünyadan kaçıp başka gezegene sığınması da mümkün değildir. Dolayısıyla böyle hayali senaryolarla, oyunlarla, manasız konuşmalarla insanları kandırmasınlar ve oyalamasınlar. Kıyamet bir göktaşının çarpmasıyla başlayacak ve dünyada bundan sonra yaşam mümkün olmayacaktır.
Yoksa kıyamet 2120 yılında mı kopacak başlıklı yazımı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder