22 Nisan 2014 Salı

Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir – 1


Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir – 1
Hz. Mehdi’nin gelişinde şüphe yoktur. Hz. Mehdi’nin zatını bu yüzyılda Allah’ın izniyle göreceğiz. Aslında Allah’tan çok büyük bir mucize meydana geldi. Peygamberimiz’in haber verdiği Mehdi’nin bütün alametleri çıktı. Aslında bu son dereec şaşırtıcı. Çünkü 1400 sene önce peygamberimiz ne söylediyse bugün bir bir çıkıyor. Peki bu alametlerin çıkmasının anlamı ne? Demek ki Hz. Mehdi’nin devrindeyiz şu an. Fakat insanların büyük bir bölümü, gaflet gözüyle baktıklarından, bu durumun hala tam olarak farkında değiller.
Mesela Irak’ın işgal edilmesi ve Irak’ta yaşanan pek çok olay da peygamberimizin haber verdiği alametlerdendir. Şimdi tek tek peygamberimizin söylediği hadislerin nasıl gerçekleştiğini inceleyelim.
Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir
Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir
Bağdat’ın Alevlerle Yok Edilmesi:
2003 Irak Savaşı’nda, savaşın ilk gününden itibaren Bağdat, en yoğun bombardımana tutulan şehirlerden biri olmuştur. Ağır bombardıman, geceleri Bağdat’ın tıpkı hadiste haber verildiği gibi alev alev yanmasına neden olmuştur. Bağdat’ın gazete ve televizyon haberlerine yansıyan görüntüleri, yukarıdaki hadiste dikkat çekilen olayla tam olarak mutabıktır. Bu da ahir zamanda bulunduğumuzu gösteren açık alametlerden biridir.
Ahir zamanda Bağdat alevlerle yok edilir… (Risaletül Huruc ül Mehdi, Cilt 3, sf. 177, Kayıt 854)
Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir
Irak Ordusunun Çölde Kaybolması:
2003 yılında gerçekleşen Irak Savaşı sırasında Irak ordusunun büyük bir kısmının neredeyse birden bire ortadan yok olması savaşın en dikkat çekici olaylarından biriydi. Birçok gazete ve televizyonda, Cumhuriyet Muhafızları olarak bilinen yaklaşık 60.000 kişilik ordunun ve Fedailer olarak bilinen yaklaşık 15.000 Iraklı askerin kaybolması haber olarak yer aldı.
“Hz. Mehdi (as)’ın beş alameti bulunur. Bunlar Süfyani, Yemani, samadan bir sayha, Beyda’da bir ordunun batışıve günahsız insanların öldürülmesidir.” (Nuaym Bin Hammad)
… Şam’dan ayrı bir ordu da ona karşı gönderilecek ama bu ordu çölde yere batacaktır. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, sf. 22)
Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir
Ancak bu ordu çöle girdiğinde, Zulhüleyfe denilen yerde öylesine toprağa gömülecektir ki, onların üstte olanları alttakileri, altta olanların üsttekileri kıyamete kadar göremeyeceklerdir. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 21)
Irak’ta yaşanan olaylar Hz. Mehdi’nin geliş alametidir
Iraklıların Parasının Kalmaması:
Şimdi sizlere bahsedeceğim hadis iki ayrı duruma işaret ediyor olabilir. Bunlardan birincisi, İran-Irak ve Körfez Savaşı sonrasında Irak’da yaşanılan ekonomik çöküntüdür. Savaş dolayısıyla büyük zarar gören Irak ekonomisi, savaş sonrası devam eden ambargolar nedeniyle bir türlü düzelmemiştir. Halkın alım gücü düşmüş, yokluk ve fakirlik en önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. Iraklılar şimdi ellerinde para olsa bile, bu parayla birşey satın almakta zorlanıyorlar.
“Iraklıların elinde ölçecekleri bir tartı aleti ve alış-veriş yapabilecekleri bir para hemen hemen kalmayacak.” (Kenzul Ummal, Kitab-ul kıyame, kısm-ul efal. c.5 sf. 45 El Muttaki)
Yarın yazıma ikinci bölümde devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder