26 Nisan 2014 Cumartesi

Heyecanla beklenen…


Heyecanla beklenen…
Talep etmekle, istemekle mehdi olunmaz. Mehdi doğulur.

En çok kimin gelişi seni heyecanlandırır? Yıllardır görmediğin bir akrabanı havaalanında karşılamak mı? Ya da yıllardır gözün kapıda beklediğin, bir gün ansızın kaybolan, hiç haber alamadığın çocuğunun çıkıp gelmesi mi?
Çok uzun süredir beklenen birinin bir gün çıkıp gelmesi insanda ne kadar büyük bir heyecan yaratır. Bu duygunun tarifi mümkün mü?
Benim ve tüm Müslüman âleminin yüzyıllardır heyecanla gelmesini beklediğimiz mübarek bir insan var, o da Hz. Mehdi
Bir de benim ve tüm Hıristiyan âleminin yüzyıllardır şevkle ve büyük bir istekle beklediği bir insan var, o da Hz. İsa
Hz. İsa’yı bir gün göreceğimi düşündüğüm anda tüm benliğimi tarifi mümkün olmayan bir heyecan ve mutluluk sarıyor. Düşünsenize, yüzyıllar sonra tekrar dünyalar güzeli bir peygamber göreceğiz. O güzel ve nurlu elleriyle yüzlerimizi mesh edecek.
Hz. Mehdi’ye gelince, o da sevgisiyle, şefkatiyle, merhametiyle tüm insanları kucaklayacak. Hz. Mehdi tam anlamıyla sevgi öğretmeni olacak. Hz. Mehdi’nin dünyadaki görevi şefkat öğretmenliği olacak, merhamet öğretmenliği olacak ve adalet dağıtacak. Hz. Mehdi olmak için uğraşmak, ya da gayret etmek olmaz. Doğuştan Mehdi olarak doğmak lazım. Allah tarafından kaderde Mehdi olarak tayin edilmek lazım.
Şimdi İslam âlemi huzursuz. Hiçbir devlet İslam âlemine huzur getiremiyor. Rusya huzursuz, Avrupa huzursuz, Amerika huzursuz. Bütün dünya İsa Mesih ve Mehdi ile huzur bulacak. Yıllardır aşkla ve şevkle beklenen bu iki insan tüm dünyaya nur saçacak…
(HZ. MEHDİ (AS)) ALLAH'IN İZNİYLE TAŞ GİBİ KALPLERİ YUMUŞATABİLECEK, KÖMÜR GİBİ RUHLARI ELMASLAŞTIRABİLECEK, ölü ruhları imanın nuruyla diriltebilecek... (El-Kavlü'l-Muhtasır, s. 24; Şaban Döğen Mehdi ve Deccal, s. 194-195)
KAP SU İLE DOLDUĞU GİBİ YERYÜZÜ BARIŞLA DOLACAKTIR. HİÇBİR KİMSE ARASINDA BİR DÜŞMANLIK KALMAYACAKTIR.Ve bütün düşmanlıklar, boğuşmalar, hasetleşmeler muhakkak kaybolup gidecektir. (Sahih-i Müslim, 1/136)
ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) ZAMANINDA KURTLA KOYUN BİRARADA OYNAYACAK, YILANLAR ÇOCUKLARA BİR ZARAR VERMEYECEKTİR... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 43)
... O ZAMAN (Hz. Mehdi (as) döneminde), YER VE GÖK EHLİ, BÜTÜN YABANİ HAYVANLAR, KUŞLAR, HATTA DENİZDEKİ BALIKLAR BİLE ONUN HİLAFETİYLE (manevi liderli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder