26 Nisan 2014 Cumartesi

Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönem nasıl bir dönem olacak – 2


Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönem nasıl bir dönem olacak – 2
Mehdiyetin olmadığı yerde vahşet olur. Allah bunu insanlara gösteriyor.

Neden Müslümanlar bu kadar zulüm görüyor, neden tüm dünyada durmadan kan akıtılıyor ve asıl neden tüm dünya bu zulmü sessizce bir köşeden izliyor? Çünkü Müslümanlar sahipsiz, çünkü ahir zamanda Müslümanlar değersiz, çünkü Müslümanlar lidersiz... Evet, esas sorun bu. Tüm Müslüman alemini birleştirecek, hepsini tek bir çatı altında toplayacak ve onları felaketten kurtaracak tek bir lider yok şu anda. İşte bu yüzden  bir Avrupalı öldürüldüğünde tüm dünya ayağa kalkarken Ortadoğuda bir günde 100 Müslüman şehit edildiğinde hiç kimse sesini çıkarmıyor. Sanki orada ölen insan değil, o kadar değersiz, o kadar önemsiz...
Mehdiyet çileli, uzun bir devir. Birçok şey gelip geçer, birçok olay yaşanıp biter, Mehdiyet köprüsü yavaş yavaş kurulur. Ve sonunda Hz. Mehdi zuhur eder. Hz. Mehdi’nin çıkacağı dönemi peygamberimiz şöyle tarif ediyor:
İnsanların fitnelerden bıktığı bir dönemde çıkar:
Seleme b. Züfer şöyle der: "... MEHDİ, İNSANLARIN KÖTÜLÜK CÂNİLİK VE ZULÜMDEN BIKTIĞI ve hiçbir gaib onun kadar aziz ve sevgili olmadığı bir zamanda kıyam edecektir." (El-Havi, cilt 2, s.159)
Sistemler değişir, zalim rejimler yıkılır:
Zamanın İNKİTAA UĞRADIĞI (SİSTEMLERİN DEĞİŞTİĞİ) BİR DÖNEMDE Hz. Mehdi denen bir şahıs gelecek... (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)
Herkesin kurtarıcı istediği bir zamanda çıkar:
Cafer Sadık şöyle buyuruyor: "HALK HER YERDE (KURTARICI) ARAMAYA KOYULUR. ONDAN BAŞKASINI BULAMAYINCA YİNE ONA (HZ. MEHDİ (AS)'A) DOĞRU KOŞARLAR." (Bihar-ül Envar,cilt 52, s. 326)
O dönemde Müslümanların manevi lideri yoktur:
Ebu Said Peygamber'in (sav) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: "Ahir zamanda sultanlar tarafından ümmetime şiddetli bir bela gelecektir. Öyle bir bela ki, ondan daha şiddetlisi duyulmamıştır. Öyle ki, geniş yeryüzü onlara dar gelecek ve zulümle dolacaktır. MÜMİNLER BU ZULÜMDEN KURTULMAK İÇİN BİR SIĞINAK VE BİR KURTARICI BULAMAYACAKLAR..." (El-Beyan, s. 72, Es-Sevaik-ul Muhrika, s. 161, Yenabi-ul Mevedde, cilt 2, s. 177)
ONUN ÇIKACAĞI YIL, İNSANLAR HACCA, BAŞLARINDA BİR EMİR (Müslümanların manevi lideri) BULUNMADAN GİDECEKLER... (Muhammed B. Resul Al-Hüseyni El Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayınları, s. 168-169)
O dönemde haramlar helal sayılır:
... BUNDAN SONRA BÜTÜN HARAMLARIN HELAL SAYILACAĞI BİR FİTNE GELİR. (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 26)
Savaşlar ve anarşi çok olur:
DÜNYA HERC-Ü MERC İÇİNDE KALDIĞINDA, fitneler zuhur ettiğinde, YOLLAR KESİLDİĞİNDE, bazıları bazılarına HÜCUM ETTİĞİNDE... (Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 454)
"Herc-ü merc" kelimesinin sözlüklerdeki karşılığı "darmadağınıklık, karmakarışıklık" anlamlarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder