26 Nisan 2014 Cumartesi

Hz. Mehdi neden insanların çok sevip çevresinde toplandığı biri olacak?


Hz. Mehdi neden insanların çok sevip çevresinde toplandığı biri olacak?
İnsanlar ahir zamanda yavaş yavaş Hz. Mehdi'nin çevresinde toplanmaya başlayacaklar.

Peygamberimiz ahir zamanda olduğumuz bu dönemde zuhur edecek Hz. Mehdi’nin özelliklerini sayarken birçok konuya değinmiş, ama özellikle Hz. Mehdi’nin bir sevgi insanı olacağını, yeryüzünde yaşayan herkesin ondan razı olacağını söylemiştir. Hz. Mehdi’nin kalbi öyle bir Allah aşkıyla, öyle bir Allah sevgisiyle dolu olacaktır ki, Hz. Mehdi bu sevgiyi insanlara öğretip adeta bir sevgi öğretmeni olacaktır.  Allah’da bunun karşılığında insanların kalbine derin bir sevgi koyacak, insanlar Hz. Mehdi’nin çevresinde birer birer toplanmaya başlayacaktır.
Hz. Mehdi her Müslüman’ın yanında olmak istediği çok güzel ahlaklı, mütevazi, Kuran’dan asla taviz vermeyen, çok şefkatli ve merhametli bir insan olacaktır. Hz. Mehdi sevgisini ve merhametini sadece Müslümanlara yöneltmeyecek, Musevileri ve Hıristiyanları da koruyup kollayacaktır. Hz. Mehdi’nin eşsiz şefkati ve adaleti sonucunda insanlar onu çok sevecek ve adeta onun yanından hiç ayrılmak istemeyeceklerdir.
Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin insanlar tarafından böylesine büyük bir sevgiyle sevileceğini hadislerinde şöyle bildirmiştir:
ALLAH (C.C.) BÜTÜN İNSANLARIN KALPLERİNİ ONUN (HZ. MEHDİ’NİN)  MUHABBETİYLE DOLDURACAKTIR.(El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s.42)
Mehdi zuhur eder, HERKES SADECE ONDAN KONUŞUR, ONUN SEVGİSİNİ İÇER VE ONDAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSETMEZLER. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 33)
Hz. Mehdi insanlara gelir de, ONU YENİ GELİN GİBİ AŞK VE MUHAB-BETLE KUCAKLARLAR... (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 35)
O (HZ. MEHDİ) MAHLUKAT ARASINDA SEVİLİR.(Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 58)
 ... Hz. Mehdi’nin sevgisi insanların kalplerine yerleşecek ve ONDAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSEDİLMEYECEKTİR. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 20)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder